Το στολίδι της Άρτας

Δημιούργημα του επιχειρηματία

Οδυσσέα Δράκου, το νέο

γήπεδο Αγ. Αναργύρων

 

 

 

Εγκαινιάστηκε με νίκη της ομάδας, που το έχει ως έδρα της, το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο στους Αγίους Αναργύρους. Η ΑΕ Καραϊσκάκης, της οποίας αποτελεί έδρα, νίκησε στο ντέρμπι κορυφής της Γ’ Εθνικής, τον διεκδικητή του τίτλου Παναργειακό και αυτό μπορεί να θεωρηθεί το καλύτερο δώρο, στον παράγοντα της ομάδας Οδυσσέα Δράκο, δημιούργημα του οποίου είναι το νέο στολίδι της Άρτας.

Είναι γνωστό, πως ο επιχειρηματίας Οδυσσέας Δράκος, αποφάσισε να ασχοληθεί με το τοπικό ποδόσφαιρο, όχι για να προβληθεί ή για να προβάλει κανένα συμφέρον του, αλλά για να προσφέρει πραγματικά. Απ’ την αρχή της ενασχόλησής του με το τοπικό ποδόσφαιρο, έθεσε ως προτεραιότητα, την δημιουργία υποδομών, μιας και δεν ήταν ο πρώτος που αντελήφθη ότι στην Άρτα δεν υπήρχε καμία απ’ αυτές. Και σαν πρώτη υποδομή, θεώρησε ιδιαίτερα επιτακτική την κατασκευή γηπέδου, το οποίο θα αποτελούσε έδρα της ομάδας του, αλλά και υποδομή για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

Ζήτησε και του παραχωρήθηκε για χρήση απ’ την ομάδα ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ, το παλιό γήπεδο των Αγίων Αναργύρων, που μέχρι να παραχωρηθεί, ήταν σε άθλια κατάσταση και κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί, πως σε διάστημα λίγων μηνών, θα μετατρεπόταν στο στολίδι που είναι σήμερα. Απ’ την πλευρά του Δήμου Αρταίων, η παραχώρηση κατά χρήση, έγινε με συνοπτικές διαδικασίες και αυτό πρέπει να καταγραφεί ως η μοναδική συνεισφορά στην προσπάθεια, ενώ ο επιχειρηματίας που είχε λάβει απόφαση, να το μετατρέψει σ’ ένα σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο σε χρόνο ρεκόρ, είχε να αντιμετωπίσει τις παρενέργειες της μιζέριας, που διακρίνει το τοπικό ποδόσφαιρο και όσους επιθυμούν να το διοικούν, με αυτό το χαρακτηριστικό. Να θυμηθούμε μόνο, ότι εν όψει της κατασκευής του συγκεκριμένου γηπέδου, οι αρμόδιες υπηρεσίες, ελάμβαναν καταγγελίες, για λεπτομέρειες, που δεν αποτελούσαν πρόβλημα, αλλά εφευρέθηκαν για να καταδείξουν για μια ακόμη φορά, πως η μιζέρια, καθοδηγεί την δράση συγκεκριμένων παραγόντων.

Και η ξευτίλα της υπόθεσης. Άνθρωποι που δηλώνουν πως υπηρετούν το τοπικό ποδόσφαιρο, να μην θέλουν να γίνει ένα γήπεδο. Είναι ποτέ δυνατόν;

 

Αποφασισμένος

 

drakos-66-w

 

Όσα γινόταν στο παρασκήνιο και είχαν στόχο να ανακόψουν την προσπάθεια για το τοπικό ποδόσφαιρο, έδιναν περισσότερη δύναμη στον επιχειρηματία Οδυσσέα Δράκο, ο οποίος για την κατασκευή σε χρόνο ρεκόρ, του συγκεκριμένου γηπέδου, έδωσε κομμάτι απ’ την ζωή του.

Είχαν να λένε όσοι περνούσαν από εκεί και έβλεπαν τόσο κόσμο να εργάζεται και σε ώρες που κανένας δεν δούλευε. Ο ίδιος περνούσε εκεί, για να επιβλέπει τα πάντα, τις περισσότερες ώρες της ημέρας, γιατί θεωρούσε, ότι είχε πει, έπρεπε να γίνει πράξη.

Παράλληλα, ως άνθρωπος χαμηλών τόνων που είναι, δεν θέλησε όλους τους προηγούμενους μήνες, που το έργο προχωρούσε να κάνει δηλώσεις και να πει τι ακριβώς κάνει και γιατί το κάνει.

Ίσως η άποψή του, ότι το έργο μιλούσε από μόνο του και δεν χρειαζόταν διευκρινίσεις και προβολή, να απηχεί και την ανάγκη της κοινωνίας, για λιγότερα λόγια και περισσότερα έργα…

Και πλέον το έργο μιλάει από μόνο του και είναι η πρόκληση για τη νεολαία μας, να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό συνολικότερα…

 

Τίμησαν την προσπάθεια…

 

psathas-karad-giann-pap-00-a

 

Πολλοί και οι παράγοντες που βρέθηκαν στα εγκαίνια του νέου γηπέδου των Αγίων Αανργύρων… Η παρουσία τους αρχικά είχε τα χαρακτηριστικά της τιμής που έπρεπε να αποδοθεί στην προσπάθεια για την υποδομή στο ποδόσφαιρο, αλλά και η εξέλιξη του ποδοσφαιρικού αγώνα, τους δικαίωσε κατά τον καλύτερο τρόπο.

Είδαν ότι ο Οδυσσέας Δράκος, εκτός απ’ την υποδομή του γηπέδου, έχει δημιουργήσει και σοβαρή υποδομή στην ομάδα, η οποία χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, υπέταξε τον εκ των πρωτοπόρων Παναργειακό.

Στην φωτογραφία διακρίνουμε από δεξιά τον περιφερειακό σύμβουλο Γιάννη Παπαγιάννη, τον συνεργάτη της «Γ» Γιώργο Καραδήμα, τον δήμαρχο Ν. Σκουφά Στάθη Γιαννούλη και τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη ψαθά.

Να σημειωθεί ότι ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς, απ’ την πρώτη στιγμή στήριξε την προσπάθεια, όπως αναφέρει και η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ με την ευκαιρία των εγκαινίων του νέου γηπέδου..

 

Ζωή και στον συνοικισμό

 

Η άλλη πλευρά των ευεργετικών επιδράσεων της κατασκευής του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου στους Αγίους Αναργύρους, αφορά τον ίδιο τον -εγκαταλειμμένο μέχρι τώρα- συνοικισμό, που θα γνωρίσει καλύτερες ημέρες… Ήδη τις πρώτες θετικές επιδράσεις, τις δέχτηκε κατά την διάρκεια της κατασκευή του έργου, όπου βρήκαν ένα μεροκάματο, τόσα και τόσα παιδιά, που μέχρι τώρα αναζητούσαν δουλειά… Και η δουλειά συνεχίζεται, καθώς συνεχίζονται και οι εργασίες στο γήπεδο.

Το σημαντικότερο. Κάθε Κυριακή, που η ομάδα θα φιλοξενεί αντίπαλο για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, θα έχει επισκέπτονται τους Αγίους Αναργύρους και με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, αυτός ο κόσμος θα αποτελεί μια τονωτική… ένεση για όσους ζουν και δραστηριοποιούνται εκεί…