«Στόχος μου δεν είναι να γίνω αρεστός»

Το μήνυμα Στουρνάρα σε όσους ενοχλούνται με τις πρακτικές του

 

Το δικό του ξεκάθαρο μήνυμα θέλησε να δώσει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με αποδέκτες βουλευτές τόσο της Νέας Δημοκρατίας, όσο και του ΠΑΣΟΚ. Με δήλωσή του, απευθυνόμενος σε όσους προσπάθησαν να αποδομήσουν την εικόνα του, και λίγες ώρες μετά τις φήμες περί διαίρεσης του υπουργείου Οικονομικών, έρχεται να απαντήσει σε όλα όσα απασχόλησαν τελευταία την επικαιρότητα.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο «Έθνος της Κυριακής»: Από την πρώτη στιγμή που κάθισα στη θέση του υπουργού Οικονομικών, είχα καταστήσει σαφές ότι ο στόχος μου δεν ήταν να γίνω αρεστός. Μιλώ πάντα τη γλώσσα της αλήθειας και αυτό θα συνεχίσω να κάνω, αδιαφορώντας για το εάν αυτό στενοχωρεί ορισμένους. Εκείνοι ας συνεχίσουν να κάνουν τα δικά τους σενάρια…”.
Με τον τρόπο του, ο κύριος Στουρνάρας έρχεται να παραμερίσει όλες τις φήμες που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί και μελλοντικά να προκύψουν νέα σενάρια, με στόχο να ακυρώσουν την εικόνα του. Καθιστά παρόλ’ αυτά σαφές ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί με αυτά και διαμηνύει ότι θα δώσει τη μάχη του στο στίβο της πραγματικής πολιτικής και της πραγματικής οικονομίας.
Χαρακτηριστικό πάντως είναι το γεγονός ότι το νέο σενάριο περί διάσπασης του υπουργείου και την ανάληψη καθηκόντων από το Χρύσανθο Λαζαρίδη, στον έναν από τους δύο τομείς που θα προκύψουν διαψεύστηκε άμεσα από συνεργάτες του υπουργού. Μεταξύ αυτών που διέψευσαν ήταν και ο ίδιος ο κύριος Λαζαρίδης, ο οποίος κατηγορηματικά είπε «όχι» σε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, τονίζοντας ότι ουδέποτε έχει τεθεί κάτι τέτοιο από τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.