Εγκάρδιες ευχές από το Σύλλογο «Ομάδα Αρτινών Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών»

Ο Νέος Χρόνος

να είναι για όλους

μία νέα αισιόδοξη αρχή

 

 

 

Ευχές εγκάρδιες προς όλους για ακόμη μία Χρονιά από το Σύλλογο «Ομάδα Αρτινών Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών» ελπίζοντας όλοι να γιορτάσουν με αγάπη, υγεία, κατανόηση και αλληλεγγύη ώστε και οι Γιορτές των Χριστουγέννων αλλά και της Πρωτοχρονιάς να αποτελέσουν μία αφετηρία αισιοδοξίας και για τις οικογενειακές σχέσεις αλλά και για την γενικότερη κατάσταση μεταξύ των ανθρώπων στην κοινωνία μας.

Είναι γεγονός ότι όλοι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν διαρκή αγώνα τον οποίο και θα πρέπει να φέρουμε σε πέρας αξιοπρεπώς θέτοντας όμως συνεχώς νέους στόχους ώστε να υπάρχει μία ανοδική πορεία ανάπτυξης και διεκδίκησης προς φωτεινές κατευθύνσεις.

Και στους κόλπους του Συλλόγου η κατάσταση δεν διαφέρει από αυτό που συμβαίνει γενικότερα σήμερα για όλους, όμως συνεχώς ελπίζουμε, διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για το καλύτερο.

Το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου συμπλήρωσε τον πρώτο χρόνο της θητείας του. Μία θητεία η οποία ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς αφού η Έκθεση στο Επιμελητήριο της Άρτας παραμονές των περσινών Χριστουγέννων άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και αυτό αποτελεί και μία δέσμευση για όλους εμάς για ακόμη καλύτερες διοργανώσεις.

Ήδη πραγματοποιήθηκε μέσα στην χρονιά που πέρασε, κάνοντας έναν απολογισμό, σειρά προσπαθειών να βελτιωθούν οι συνθήκες για όσους ενδιαφέρονται να βρουν δημιουργικές διεξόδους και οι επαφές που προηγήθηκαν έθεσαν τα θεμέλια για τα επόμενα βήματά μας.

Δεν μας άφησε αδιάφορους ούτε η τοπική πραγματικότητα. Ενδεικτικά αναφέρουμε την έκδοση ομόφωνου ψηφίσματος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας στήριξης του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου όταν υπήρξε σοβαρός κίνδυνος για την απομάκρυνση του από την Άρτα, ένα γεγονός το οποίο βεβαίως μαζί και με την ευαισθητοποίηση και από άλλους φορείς έφερε θετικά αποτελέσματα αφού η Κυβέρνηση επανεξέτασε την θέση της.

Αναζητήσαμε και αναζητούμε ακόμη στέγη για τον Σύλλογό μας χωρίς προς το παρόν να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα παρά το γεγονός ότι προηγήθηκαν κινήσεις και προς το Δήμο Αρταίων αλλά και προς άλλες πλευρές, όπου κρίναμε ότι θα μπορούσε να βρεθεί ιδανικός και αξιοπρεπής χώρος, ώστε να μπορεί να δημιουργηθεί ένα εργαστήρι δημιουργίας για όλους όσους αγαπούν την ζωγραφική και γενικότερα την δημιουργική έκφραση.

Στους άμεσους στόχους μας είναι μία νέα Έκθεση χωρίς να έχει προσδιορισθεί ακόμη το πού, αφού οι μέχρι τώρα προσπάθειες μας να προσδιορισθεί ο ακριβής χρόνος υλοποίησης της και στη Δημοτική Πινακοθήκη της Άρτας απέβησαν άκαρπες. Το γεγονός αυτό μας αναγκάζει να στρέψουμε προς άλλους χώρους το ενδιαφέρον μας.

Η νέα Έκθεση του Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα, εκτός απροόπτου, προς το τέλος της Άνοιξης του 2014 ώστε και οι καλλιτέχνες να έχουν το χρόνο να προετοιμαστούν για να υπάρξει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Είμαστε δίπλα σε όλους όσους αγαπούν όμορφες διεξόδους διευρύνοντας τους ορίζοντες τους και τους καλούμε εφόσον το θέλουν να έρθουν κοντά μας.

Δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές σε όσους επιθυμούν να δημιουργούν και να εκφράζονται μέσα από την τέχνη αναζητώντας πτυχές της προσωπικότητάς τους και αυτή η αναζήτηση δεν έχει χρονικό περιορισμό μπορεί να διαρκέσει και για πάντα .

Ευχόμαστε ο Νέος Χρόνος να είναι για όλους μία νέα αρχή για όμορφες διεξόδους δημιουργικής απασχόλησης ώστε και το επίπεδό μας σαν κοινωνία να προάγετε και εμείς οι ίδιοι σαν άτομα να μην αισθανόμαστε αποκομμένοι και μόνοι όταν αποφασίζουμε να ακολουθήσουμε το όνειρό μας.

                                          

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Η Πρόεδρος

Χριστίνα Μπίζα