Το γαρ πολύ της θλίψεως…

Δεν ήξεραν την απόφαση

του Συλλόγου «Πολιτών Παρέμβαση»

ή ήθελαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις;

 

 

 

Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Πολιτών Παρέμβαση, έβαλε τα πράγματα σε τάξη και επανέφερε στην μνήμη, όσων την είχαν λησμονήσει, την απόφαση που είχε λάβει το ΔΣ του εν λόγω φορέα, στις αρχές του 2012 και ανέφερε χαρακτηριστικά πως κάθε πρόταση πλην της λειτουργίας του ως ξενοδοχείου και καφέ – εστιατορίου δεν απαντούσε στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για «Κάστρο ανοιχτό για όλο το λαό».

Αυτή την άποψη, υποστήριξε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Βλαχοπάνος (φωτογραφία), στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ελήφθη απόφαση για τον τρόπο αξιοποίησης του Κάστρου και του ΞΕΝΙΑ.

Και οι συλλογισμοί, μετά την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Πολιτών Παρέμβαση, γυρίζουν στην ανακοίνωση που εξέδωσαν μέλη του εν λόγω Συλλόγου και σημαίνοντα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής Όλγα Γεροβασίλη και είχαν «στήσει στον τοίχο» τον πρόεδρο του Συλλόγου Δημήτρη Βλαχοπάνο, για την άποψη που κατέθεσε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αμέσως μετά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Επειδή η θέση αυτή είναι σε κατάφωρη αντίθεση με τις μέχρι σήμερα δημόσια εκπεφρασμένες θέσεις του συλλόγου, αλλά και του Κινήματος για το άνοιγμα του Κάστρου, ζητάμε την άμεση συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου, με μοναδικό θέμα την επείγουσα σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης των μελών του για το ζήτημα του Ξενία και της χρήσης του».

Απλό το ερώτημα:

-Οι κύριοι Ναξάκης Χάρης, Σαλαμούρας Άκης, Παπαρούνης Δημήτρης, Σταμούλης Δημήτρης, Ξυλογιάννης Άγγελος, Χασκής Γιώργος, Καλαφάτης Άγγελος και Παππάς Νίκος και οι κυρίες Κιτσαντά Λίτσα, Δέτσικα Μαρία, Τσίρου Μαρία, Γεροβασίλη Όλγα και Ρόικα Ελένη, που υπέγραψαν την σχετική ανακοίνωση, δεν γνώριζαν την απόφαση – πρόταση του συλλόγου και έκαναν αυτή την δημόσια κίνηση;

Το πιό πιθανό είναι να την γνώριζαν και επιβάλλεται να την γνώριζαν, πριν βγουν και κάνουν δημόσια ανακοίνωση, για το θέμα. Όμως υπάρχει και η άλλη πλευρά του όλου θέματος, την οποία κανένας δεν πρέπει να παραβλέψει. Η «Γ», μία μέρα πριν την συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου Πολιτών Παρέμβαση, ανέφερε σε σχετικό σημείωμα: «Εκείνο που έχουμε αντιληφθεί και μπορούμε να το ισχυριστούμε μετά βεβαιότητας, είναι ότι η δημόσια κόντρα που ξεκίνησε, για την χρήση του ΞΕΝΙΑ, έχει χρώμα εσωκομματικής αντιπαράθεσης, στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά… Βεβαίως και δυσάρεστα».

Κάποιοι συμπολίτες μας, σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, έλεγαν με νόημα: «Το γάρ πολύ της θλίψεως, γεννά παραφροσύνη». Κι εμείς καταγράφουμε και την εκδοχή αυτή…