Παραδόθηκε σήμερα ο κόμβος Αγίου Δημητρίου

ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Το έργο κατασκευής του κόμβου Άρτας, χρεώνεται στο ΕΣΠΑ Ηπείρου. Εμείς το δεχόμαστε γιατί γίνεται ένα ταμείο, από πλευράς του Υπουργείου Ανάπτυξης για τα έργα των αυτοκινητοδρόμων

 

Στην παράδοση του κόμβου Άρτας της Ιόνιας Οδού, που έγινε σήμερα από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Στράτο Σιμόπουλο, παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στη σημασία του έργου, αλλά και στη χρησιμότητα που θα έχει για τη Βορειοδυτική Ελλάδα η ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, δήλωσε και τα εξής: «Παραδίδεται σήμερα ο κόμβος της Άρτας επί της Ιόνιας Οδού. Είναι το δεύτερο τμήμα, που κατασκευάστηκε ως δημόσιο έργο στην Ιόνια Οδό (το πρώτο ήταν της παράκαμψης Αγρινίου). Άρα αυτά που ήταν δημοσίου χαρακτήρα, παραδόθηκαν και εμείς τώρα έχουμε την αγωνία, για το πότε θα ξεκινήσουν τα έργα για την υπόλοιπη Ιόνια. Προ ημερών, όταν είχε έλθει στα Γιάννινα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής κ. Γιοχάνες Χαν, είχε πει ότι υπολογίζει μέχρι τέλους Νοεμβρίου να έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες. Το έργο κατασκευής του κόμβου Άρτας, χρεώνεται στο ΕΣΠΑ Ηπείρου. Εμείς το δεχόμαστε γιατί γίνεται ένα ταμείο, από πλευράς του Υπουργείου Ανάπτυξης για τα έργα των αυτοκινητοδρόμων. Είδατε πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα στην Ήπειρο με την Εγνατία Οδό. Σκεφτείτε να τελειώσει η Ιόνια Οδός… Θα είναι μεγάλη επανάσταση για όλη αυτή την περιοχή και θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε τα υπόλοιπα μετά. Εμείς λέμε, «μπράβο» στους αναδόχους του έργου, «μπράβο» στην επιβλέπουσα υπηρεσία και, όπως λέμε σε τέτοιες περιπτώσεις, σε άλλα έργα με Υγεία».

Από την Περιφέρεια Ηπείρου, παραβρίσκονταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. κ. Βασίλης Ψαθάς, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Γιάννης Κατέρης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ιωάννης Παπαγιάννης και Παύλος Μίχας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Β. Ψαθάς

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας κ. Β. Ψαθάς, αναφέρει τα εξής: «Σήμερα παραδίδεται ένα έργο σημαντικό και σύγχρονο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Το έργο εξυπηρετεί τις ανάγκες του εθνικού καθώς και του επαρχιακού οδικού δικτύου. Είναι έργο πνοής, που δίνει ανάσες στην κυκλοφορία ιδιαίτερα των μεγάλων οχημάτων που κινούνται στην Εθνική οδό και θα αποσυμφορήσει την πόλη της Άρτας. Ο κόμβος Άρτας θα αποκτήσει μεγαλύτερη σπουδαιότητα και θα φανεί η αξία του, όταν ξεκινήσουν οι εργασίες και αποπερατωθεί η Ιόνια οδός. Οι κάτοικοι της Άρτας, αλλά και οι διερχόμενοι οδηγοί, μπορούν να χαρούν το σημαντικό αυτό έργο, δεδομένου ότι κατασκευάστηκε για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Συγχαίρω πρωτίστως την τεχνική εταιρεία και το προσωπικό της, καθώς και την επιβλέπουσα Αρχή (ΕΥΔΕ-ΜΕΔΕ) για την έγκαιρη και εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, παράδοση του έργου. Επίσης, συγχαίρω τους πρώην βουλευτές της Π.Ε. Άρτας κ.κ. Παπασιώζο, Στασινό, Τσιρώνη και τον βουλευτή Ιωαννίνων κ. Καλογιάννη, για το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξαν όλα αυτά τα χρόνια για την κατασκευή του κόμβου Άρτας. Οι δυνάμεις όλων πρέπει τώρα να στραφούν προς την κατεύθυνση της έναρξης των εργασιών κατασκευής της Ιόνιας οδού, που θα αποτελέσει τον βασικό μοχλό ανάπτυξης για την Άρτα και την Ήπειρο γενικότερα».