Τα βλέμματα στραμμένα στον επικεφαλής της μειοψηφίας

…αν ο επικεφαλής της μειοψηφίας ήθελε να κάνει μια τέτοια επιλογή, θα την έκανε απ’ την πρώτη συνεδρίαση και δεν θα έπαιζε, αυτός και η παράταξή του, θέατρο στην πρώτη συνεδρίαση

 

 

 

 

Του

ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Θα επαναληφθεί το σκηνικό της ψήφισης του τεχνικού προγράμματος και με την ψήφιση του προϋπολογισμού, είναι το ερώτημα πολλών συμπολιτών μας, που ασχολούνται με τα δημοτικά πράγματα, εμβαθύνοντας και σε διαδικασίες, που δεν γίνονται ευρύτερα γνωστές.

Το ερώτημα δεν τίθεται τυχαία, γιατί υπάρχει ένα δεδομένο, το οποίο κανένας δεν μπορεί να παραβλέψει. Αποχωρώντας απ’ την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τα μέλη του ρώτησαν αν για την συνεδρίαση που ορίστηκε για την Κυριακή στις 11 το πρωί, θα λάβουν νέα πρόσκληση, με αλλαγμένη την εισήγηση και τις προτάσεις για τον προϋπολογισμό. Η απάντηση που έλαβαν, ανέφερε πως δεν θα διανεμηθούν προκλήσεις, ούτε νέα εισήγηση. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι θα προσέλθουν να συζητήσουν, για μια ακόμη φορά, την ίδια εισήγηση, για την οποία απεφάνθησαν, ότι δεν είναι σε σωστή κατεύθυνση και κατά πλειοψηφία, την καταψήφισαν; Αστεία πράγματα! Δεν γίνονται έτσι οι προσπάθειες συνεννόησης, λέει η λογική, αλλά και όλο περισσότεροι, σκέφτονται μην προκύψει κάποια συμφωνία… κορυφής, σε μυστική συνάντηση και ακολουθήσουν τραγελαφικά πράγματα.

Η σκέψη όλων πάει -όσο κι αν ενοχλεί- στον επικεφαλής της μειοψηφίας Κώστα Πατήλα (φωτογραφία), μήπως κάνει την επιλογή που έκανε με την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος. Να συναντηθεί δηλαδή με τον δήμαρχο Γ. Παπαλέξη και με την δικαιολογία, ότι πρέπει να λειτουργήσει ο Δήμος, η παράταξή του, αποτελέσει για μια ακόμη φορά, το δεκανίκι του δημάρχου Γ. Παπαλέξη.

Η πρώτη λογική απάντηση, που θα μπορούσε να δοθεί, είναι ότι αν ο επικεφαλής της μειοψηφίας ήθελε να κάνει μια τέτοια επιλογή, θα την έκανε απ’ την πρώτη συνεδρίαση και δεν θα έπαιζε, αυτός και η παράταξή του, θέατρο στην πρώτη συνεδρίαση και δεν θα επέλεγε την τακτική της φθοράς και της δυσφήμισης της ίδιας της παρουσίας της παράταξής του, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όμως κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα. Μπορεί και πάλι να προκύψει μια συμφωνία σε επίπεδο κορυφής! Και να δούμε στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την παράταξη «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ», να παριστάνει την… καιγόμενη για το μέλλον του Δήμου, να κάνει «πέτρα την καρδιά της» και να ψηφίζει έναν προϋπολογισμό, που λίγες ημέρες τον είχε κρίνει ως απαράδεκτο και δεν τον ψήφισε, για να έχουμε την επαναληπτική συνεδρίαση της Κυριακής.

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας, αλλά και τα μέλη του συνδυασμού «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ», πριν καταλήξουν στην όποια απόφασή τους, θα πρέπει να το σκεφτούν πολύ σοβαρά.