Καταψηφίστηκε ο προϋπολογισμός

Κι άλλη σημαντική πολιτική ήττα

υπέστη ο δήμαρχος Αρταίων

Γιάννης Παπαλέξης

 

 

 

Μία μεγάλη πολιτική ήττα υπέστη ο Δήμαρχος Άρτας Γιάννης Παπαλέξης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το βράδυ της Δευτέρας. Βασικό θέμα της συνεδρίασης ήταν η έγκριση του προυπολογισμού για το 2014, διαδικασία απαραίτητη για να μπορέσει να λειτουργήσει ο Δήμος τους επόμενους μήνες.

Όμως η έγκριση δεν κατέστη εφικτή καθώς αυτή τη φορά ο κ. Παπαλέξης, ο οποίος έχει απωλέσει την πλειοψηφία, δεν είχε τη στήριξη ούτε των ανεξάρτητων συμβούλων ούτε και της μείζονος αντιπολίτευσης στην οποία συνήθως προσέβλεπε για να διαμορφώνει πλειοψηφία.

Ο προϋπολογισμός καταψηφίστηκε με 17 αρνητικές ψήφους και με τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης αλλά και τους ανεξάρτητους συμβούλους να τονίζουν ότι ο προϋπολογισμός είναι αναξιόπιστος και αφερέγγυος. Το λόγο πήραν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κώστας Πατήλας και ακολούθησαν οι επικεφαλής των άλλων συνδυασμών Χριστόφορος Ξυλογιάννης, Χρήστος Παπάζογλου, Κώστας Παπαϊωάννου και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Φώτης Φώτης και Γιάννης Νικολάου. Κοινή η άποψη όλων, πως ο προϋπολογισμός, είναι πολύ μακριά απ’ την αναζήτηση του δημότη και απ’ τις ανάγκες του Δήμου Αρταίων.

Ο δήμαρχος βρέθηκε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, η οποία δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο λόγω των προεκλογικών χαρακτηριστικών που λαμβάνει σταδιακά ο χώρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες συγκαλεί και πάλι το Δημοτικό Συμβούλιο για την ερχόμενη Κυριακή, στις έντεκα το πρωί, με μοναδικό θέμα την έγκριση του προϋπολογισμού.

Είναι άγνωστο ποια θα είναι η εξέλιξη όμως τόσο οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι όσο και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν έχουν πολλές επιλογές. Οποιαδήποτε αλλαγή θέσης θα αποτελεί πολιτική αναξιοπιστία…

Όσο για τις συνέπειες από πιθανή μη έγκριση προϋπολογισμού; Μάλλον θα είναι σοβαρές για τη λειτουργία του Δήμου και της Δημοτικής Αρχής.