Νέα οριζόντια μέτρα προβλέπει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

Φώτης Κουβέλης:

Έχω τακτοποιημένη

την πολιτική μου συνείδηση

 

 

 

 

Νέα οριζόντια μέτρα προβλέπει ο Φώτης Κουβέλης, εκτιμώντας ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές πριν την εξάντληση της τετραετίας. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», ο κ. Κουβέλης τάσσεται κατά της θεωρίας των δύο άκρων, χαρακτηρίζοντας, παράλληλα, θνησιγενή και αδιάφορη για την κοινωνία χαρακτηρίζει τη σύμπραξη της ΔΗΜΑΡ με το ΠΑΣΟΚ στη βάση του κειμένου των «58» για την Κεντροαριστερά.
Ο ίδιος απορρίπτει τις ενστάσεις στελεχών της ΔΗΜΑΡ για τις επιλογές του κόμματος αλλά και την αντιφατική, όπως τη χαρακτηρίζουν, σύμπλευση της Αγίου Κωνσταντίνου με το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου, αναφέροντας πως πρόκειται για μία «εξελισσόμενη υπόθεση».
Ερωτηθείς σχετικά με την αντίδραση της ΔΗΜΑΡ στο κείμενο των «58», ο κ. Κουβέλης τονίζει πως «ο προοδευτικός τρίτος πόλος θα συγκροτηθεί με τη συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων». «Δεν υπάρχει αντικειμενικά ένα πολιτικό πλαίσιο που επιτρέπει τη συζήτηση για εκλογική συνεργασία, όταν αυτό ταυτίζεται με σημερινές συντηρητικές κυβερνητικές επιλογές, επιλογές με τη σύμπραξη της σημερινής έκφρασης του ΠΑΣΟΚ», αναφέρει, μεταξύ άλλων.
«Είδα να γράφεται από κάποιους ότι αυτά που πολιτικά υποστηρίζει ο Κουβέλης το κάνει για να εξυπηρετήσει πιθανή προεδροποίησή του. Αυτοί που τα γράφουν το κάνουν για να εντάσσουν στην πολεμική που γίνεται για τον συγκεκριμένο τρόπο με τον οποίο εμείς αντιμετωπίζουμε τη συγκρότηση του πόλου του δημοκρατικού σοσιαλισμού», απαντά σε όσους υποστηρίζουν ότι φιλοδοξεί να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Έχω τακτοποιημένη την πολιτική μου συνείδηση», προσθέτει.
«Βλέπει» δε, νέα οριζόντια μέτρα το επόμενο διάστημα. «Όσο και αν κρύβονται πίσω από την περιποιημένη έκφραση “διαρθρωτικά μέτρα”, μέτρα θα είναι, και μάλιστα οριζόντια», λέει χαρακτηριστικά.
Ο κ. Κουβέλης επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «η λιτότητα και ο δημοσιονομικός κορσές δεν επιτρέπουν την απόδοση ούτε και των μέτρων που επιβάλλονται», υπογραμμίζοντας ότι «είναι αναγκαίο να υπάρξει αναδιαπραγμάτευση».
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναφέρει, τέλος, ότι θα συμμετείχε σε μία κυβέρνηση συνεργασίας «με συγκεκριμένο πολιτικό περιεχόμενο, το οποίο θα συμφωνούσαμε». «Η ΔΗΜΑΡ θέλει να είναι μία κυβερνώσα Αριστερά, με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις».