Ξευτιλιστήκαμε πανελλαδικά!

ΕΠΟ: Ή αποφασίζετε να συμμορφωθείτε

με τις αποφάσεις της ΕΠΟ, η οποία σέβεται

αποφάσεις της ΟΥΕΦΑ και ούτω καθεξής,

ή δεν θα υπάρχει η ΕΠΣ Άρτας

 

 

 

Του

ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

 

 

 

Η είδηση, δεν πρέπει να αφορά τις αθλητικές σελίδες της «Γ», μιας και αφορά το σύνολο της Άρτας, που ξευτιλίζεται πανελλαδικά, εξ αιτίας κάποιων περίεργων τύπων, που θέλουν να παραστήσουν τους παράγοντες του αθλητισμού και ειδικά του ποδοσφαίρου, όχι για να προσφέρουν, αλλά για να δυσφημίσουν τον αθλητισμό γενικά και το τοπικό ποδόσφαιρο ειδικά.

Ο λόγος για την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Άρτας, που με τα καμώματά του, ο πολυπράγμων παράγων, την κατέστησε το παράδειγμα προς αποφυγή, για όλο το ποδόσφαιρο της πατρίδας μας και για όλες τις ενώσεις της χώρας μας. Είναι η Άρτα, αυτή που αναφέρουν ως χαρακτηριστικό παράδειγμα κακοδιοίκησης και σκοπιμοτήτων.

Και δεν το λέμε αυτό τυχαία, για να επαναφέρουμε την συζήτηση, σ’ ένα θέμα που δεν τιμάει κανέναν, διαλύει το τοπικό ποδόσφαιρο και υποθηκεύει την προσπάθεια τόσων νέων παιδιών. Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ, το πρώτο θέμα συζήτησης αφορούσε την ΕΠΣ Άρτας και τα καμώματά της, όπου έχουν κυριαρχήσει οι σκοπιμότητες και η παρανομία.

Ή αποφασίζετε να συμμορφωθείτε με τις αποφάσεις της ΕΠΟ, η οποία σέβεται αποφάσεις της ΟΥΕΦΑ και ούτω καθεξής, ή δεν θα υπάρχει η ΕΠΣ Άρτας, ήταν το μήνυμα της ανώτατης ποδοσφαιρικής οργάνωσης και ως κύριο αποδέκτη είχε τον πολυπράγμονα παράγοντα. Και το υστερόγραφο του μηνύματος: Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων υπάρχει για συγκεκριμένους σκοπούς, που είναι η ανάπτυξη του ποδοσφαίρου και στο νομό Άρτας και όχι για την τακτοποίηση προσωπικών επιδιώξεων, όπου ντε και καλά δυό ή τρεις παράγοντες θέλουν να κάνουν τα παιδιά τους διαιτητές, την στιγμή που δεν μπορούν να γίνουν.

Πίσω απ’ το μήνυμα αυτό, υπάρχει και η ουσία. Ότι πρέπει να υπηρετηθεί το τοπικό ποδόσφαιρο, σύμφωνα με τους κανονισμούς, γιατί μόνο έτσι δεν υποθηκεύεται η προσπάθεια τόσων και τόσων νέων του νομού, που με θυσίες προσωπικές και οικογενειακές, ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και δεν ασχολούνται με αυτά που βλάπτουν τη νεολαία σήμερα και είναι πάρα πολλά.

-Πώς να αντιληφθεί όμως το βαθύτερο νόημα αυτού του μηνύματος, ένας άνθρωπος που από σπόντα βρέθηκε στο ΔΣ της ΕΠΣ Άρτας και θεωρεί, ότι με την σφραγίδα που έχει στα χέρια του, μπορεί να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του, νόμους και συλλογικές αποφάσεις.

Γι’ αυτό, όσοι ασχολούνται με το τοπικό ποδόσφαιρο, πρέπει να αναλάβουν δράση τώρα. Αν και έπρεπε από χθες… Να προχωρήσουν δηλαδή, όλες οι διαδικασίες, για την διενέργεια εκλογών και οι εκπρόσωποι των σωματείων, να αποφασίσουν την θέλουν. Την κατάντια που παρατηρούμε σήμερα και μας χλευάζουν οι πάντες ή το νοικοκύρεμα του τοπικού ποδοσφαίρου.