«Λυχνάρι» δίπλα στο ιστορικό γεφύρι

Το τσιπουράδικο,

που συνδυάζει τα πάντα…

Και προ παντός καλές τιμές και

καλοί μεζέδες, για μεσημέρι και βράδυ

 

 

Το καλό τσιπουράδικο – ουζερί «ΛΥΧΝΑΡΙ», έχει και την σημειολογία του, με την λειτουργία του, ακριβώς απέναντι απ’ το Λαογραφικό Μουσείο Άρτας, στο ιστορικό γεφύρι της Άρτας. Φωτίζει την κοινωνική διαδικασία και την συνάντηση των επισκεπτών, αλλά και των αρτινών, που επιλέγουν την περιοχή του γεφυριού, για να περάσουν κάποιες ώρες και φυσικά να απολαύσουν το «άγιο» τσιπουράκι, το ουζάκι ή το κρασί τους.

Ένας όμορφος χώρος, φτιαγμένος με μεράκι, που οδηγεί στο κλίμα και την μαγεία που δημιουργεί το μοναδικό μνημείο και παραπέμπει στην ιστορία, όπου η περιοχή ήταν το «χρηματιστήριο» του πορτοκαλιού και από εκεί κινούνταν η οικονομία όχι μόνο της Άρτας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Το «ΛΥΧΝΑΡΙ», λειτουργεί απ’ το πρωί ως το βράδυ. Το πρωί με τον καφέ για όσους επιλέγουν να μένουν εκεί για να τον απολαύσουν και απ’ το μεσημέρι, με το τσίπουρο, το ούζο ή όποιο άλλο ποτό, συνοδευόμενο πάντα με τους καλύτερους μεζέδες, που παρασκευάζει εκείνη την ώρα ο κ. Μπασιάκος, που είναι και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Εκτός των άλλων το συγκεκριμένο κατάστημα, υποδέχεται και τους επισκέπτες του ιστορικού γεφυριού, που καθημερινά φτάνουν από διάφορα μέρη της πατρίδας μας και όπως πληροφορηθήκαμε, φεύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις και επιθυμούν να ξαναβρεθούν στο χώρο αυτό.

Τέλος κάθε Σαββατόβραδο, το «ΛΥΧΝΑΡΙ» φιλοξενεί ορχήστρα, η οποία παρουσιάζει ρεμπέτικα και λαϊκά και το κέφι απογειώνεται. Η διασκέδαση, κρατάει μέχρι το πρωί.

Η πρόταση, για επίσκεψη στο «ΛΥΧΝΑΡΙ», θα επιβεβαιώσει, όσα παραπάνω καταγράφονται…

 

lixanri-33-b

 

lixnari33-c