Με Αναστασιάδη συναντήθηκε ο Βασίλης Ψαθάς

Στο πλαίσιο συμμετοχής

της Περιφέρειας Ηπείρου

στην Διεθνή Έκθεση Κύπρου

 

 

 

 

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συνάντηση που είχε στην Λευκωσία, κατά την διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Κύπρου, ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς. Είχε μακρά συνομιλία με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ήπειρο και την Άρτα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, ενημέρωσε τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, για την κατάσταση που επικρατεί στην Ήπειρο και την Άρτα, ενώ εντύπωση του προκάλεσε το γεγονός ότι ο Κύπριος πρόεδρος γνώριζε πολλά για την περιφέρειά μας.

Στην συνομιλία που είχε ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας με τον Κύπριο πρόεδρο, του απηύθυνε πρόσκληση να επισκεφτεί την Ήπειρο και να γνωρίσει από κοντά τις ομορφιές της. Στον κ. Αναστασιάδη προσφέρθηκε καλάθι με προϊόντα της Ηπείρου, ενώ του έγινε σύντομη ενημέρωση για τις δυνατότητες του πρωτογενή τομέα της περιοχής μας, και τη συμβολή του στην οικονομική ανάπτυξή της.

 

Η έκθεση

 

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην 38η Διεθνή Έκθεση Κύπρου, που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία από τις 4 έως τις 9 Οκτωβρίου 2013.
Την έκθεση εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος επισκέφτηκε το περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου όπου τον καλωσόρισαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Παπαγιάννης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Δημήτρης Δημητρίου. Στον κ. Αναστασιάδη προσφέρθηκε καλάθι με προϊόντα της Ηπείρου, ενώ του έγινε σύντομη ενημέρωση για τις δυνατότητες του πρωτογενή τομέα της περιοχής μας, και τη συμβολή του στην οικονομική ανάπτυξή της.
Στην Έκθεση συμμετείχαν 16 επιχειρήσεις από όλη την Ήπειρο και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων. Οι επιχειρήσεις είχαν τη δυνατότητα να προβάλουν τα προϊόντα τους στο πλήθος των επισκεπτών που κατέκλυσε τους χώρους της Έκθεσης, παράλληλα δε οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων είχαν συναντήσεις και συζητήσεις με εμπόρους και φορείς, με στόχο την καλύτερη προώθηση των προϊόντων τους.
Η Περιφέρεια Ηπείρου εκφράζει τις ευχαριστίες της προς τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν στη Διεθνή Έκθεση Λευκωσίας και συνεχίζει τις δράσεις προώθησης των προϊόντων της περιοχής μας και της τουριστικής προβολής της με στόχο την εξωστρέφεια των τοπικών επιχειρήσεων και την οικονομική ανάπτυξη της Ηπείρου.
Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην Διεθνή Έκθεση Κύπρου ήταν οι εξής:
Κτήμα Γκλίναβος, Κατώγι-Στροφιλιά, Γάτσιος-Ποτοποιία, Ζοίνος-Ε.Α.Σ Ιωαννίνων, Παραδοσιακό ξύδι-Οικ.Βαϊμάκη, Παραδοσιακά ζυμαρικά Σπανέλλη, Βιολογικά και Παραδοσιακά Προϊόντα -Αφοι Παπαγεωργίου
Μπακλαβαδάκια Κολιονάσιος, Καράλης Α.Ε, Β. Γείτονας και Σια Ο.Ε (Καπνιστό χέλι), Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας,
Παραδοσιακά Αλλαντικά Μετσόβου, Ζαγόρι-Μπούτσικος Χ.- Ντούμας Ο.Ε, Μέλι Μετσόβου, Γλυκίσματα «Μέλιντρα», Φρούτα Κολιός.

 

psathas-anastasiadis-11-b