Ερώτηση για την μείωση της τιμής πετρελαίου, από τον Γιώργο Στύλιο

Γ. ΣΤΥΛΙΟΣ:

Επιβάλλεται η αλλαγή ενός μέτρου

το οποίο εκτός από άδικό έχει

αποδειχθεί αναποτελεσματικό

 

 

 

 

Ερώτηση για τη μείωση της τιμής στο πετρέλαιο θέρμανσης κατέθεσε ο Βουλευτής  του Νομού Άρτας Γιώργος Στύλιος σε συνεργασία με άλλους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην ερώτησή τους αναφέρουν ότι  η εξίσωση του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης με αυτόν του πετρελαίου κίνησης, δεν απέφερε την προσδοκόμενη αύξηση των δημοσίων εσόδων, ενώ επιβάρυνε δυσβάστακτα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Επίσης τονίζουν ότι η συνταγή των επιδομάτων και των προκαταβολών όχι μόνο απέτυχε, αλλά έχει και αρνητικές επιπτώσεις όπως την καταστροφική για το περιβάλλον λαθροϋλοτομία, αλλά και την μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή, δεδομένου ότι όλα αυτά τα ξύλα διακινούνται χωρίς τιμολόγια.

Καταλήγοντας οι Βουλευτές ρωτούν τον αρμόδιο Υπουργό:

1.    Αν θα δοθεί πετρέλαιο στις ποσότητες που ήδη έχουν καθοριστεί σε όλα τα νοικοκυριά, με την τιμή πριν την εξίσωση του φόρου.

2.    Αν θα διευρυνθεί η Α’ Γεωγραφική Ζώνη με όλες τις περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί είτε παραμεθόριες είτε προβληματικές.

3.    Αν θα δοθεί εντολή για άμεση εφαρμογή του συστήματος εισροών και εκροών στη διακίνηση πετρελαίου, ώστε να παταχθεί η φοροδιαφυγή – λαθρεμπορία.

Με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης ο κ. Στύλιος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με 25 συναδέλφους μου από τη Νέα Δημοκρατία καταθέσαμε την ερώτηση για την αλλαγή ενός μέτρου το οποίο εκτός από άδικό έχει αποδειχθεί και αναποτελεσματικό. Καλούμαι τον αρμόδιο Υπουργό να επανεξετάσει την υπόθεση που αφορά τη φορολόγηση του πετρελαίου θέρμανσης και να άρει την αδικία που υφίστανται οι συμπολίτες μας».