Σκουπιδότοπος και το Γεφύρι της Άρτας!

ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ:

Δικαιούμαι να αισιοδοξώ,

διότι η αναγνώριση του έργου

μας είναι δεδομένη!

 

 

 

 

Την στιγμή που ο αποτυχημένος Παπαλέξης δηλώνει πως δικαιούται να αισιοδοξεί, με βάση την αναγνώριση του έργου του και δηλώνει αυτολεξεί: «Απομένει και η δικαίωση στην κάλπη και θέλω να πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί»! Όλοι οι αρτινοί, πρέπει να είναι οργισμένοι και έτοιμοι να τον τιμωρήσουν (πολιτικά) κατά τον πιο παραδειγματικό τρόπο.

Τα λέει αυτά και νομίζει ότι απευθύνεται σε ανεγκέφαλους πολίτες, οι οποίοι δεν μπορούν να δουν τι συμβαίνει γύρω τους. Ότι με την αναισθησία του, έχει καταντήσει το παγκόσμιο μνημείο, το ιστορικό γεφύρι, ένα σκουπιδότοπο! Οι φωτογραφίες, που παραχώρησε στην «Γ», ο έμπειρος φωτογράφος Βασίλης Γκανιάτσας, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές! Απ’ όπου κι αν προσπαθήσει να φτάσει κανένας, στο ιστορικό γεφύρι, θα πρέπει να περάσει από σωρούς σκουπιδιών και στην συνέχεια να «δικαιώσει στην κάλπη», τον αποτυχημένο. Τον άνθρωπο, που δεν σέβεται το μνημείο, στο οποίο υποκλίνεται όλη η ανθρωπότητα.

Μας έλεγε ο Βασίλης Γκανιάτσας, που βρέθηκε στον χώρο του γεφυριού την Κυριακή το μεσημέρι, πως εκείνη την ώρα το μνημείο επισκεπτόταν ένα γκρουπ απ’ την Ηλεία και οι άνθρωποι κυριολεκτικά έπαθαν σοκ, όταν είδαν τις εικόνες που κι εμείς δημοσιεύουμε σήμερα. «Είναι δυνατόν», είπαν «μπροστά σ’ αυτό το μνημείο να επικρατεί τέτοια κατάσταση».

Λογικό ήταν ο συμπολίτης μας, να ντρέπεται για την πόλη που ζει και την κατάντια, που της επεφύλαξε αυτός ο απερίγραπτος τύπος, που παριστάνει το δήμαρχο και έχει το απύθμενο θράσος να δηλώνει πως «βρισκόμαστε σε διαρκή και καθημερινή επαφή με τους δημότες, έχουμε άμεση γνώση όλων των θεμάτων και ζητημάτων του Δήμου μας, τα ζούμε σε όλη τους την έκταση, έχουμε ιεραρχημένα τα προβλήματα που μας απασχολούν, δεν ψαχνόμαστε, για να βρούμε άκρες, ιδέες και στόχους».

Μόνο και μόνο, αν κανένας αντιπαραθέσει τις εικόνες του ιστορικού γεφυριού, με τις απείρου θράσους δηλώσεις του αποτυχημένου Παπαλέξη, μπορεί να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα. Για το πώς κάνει ότι δεν καταλαβαίνει, την οργή που έχει ο κόσμος για την απραξία του και την καταστροφή, που έφερε στην πόλη.

Εμείς τι άλλο να πούμε; Να περάσει ο καιρός, να απαλλαγεί ο τόπος, απ’ αυτόν τον επικίνδυνο τύπο, που παριστάνει τον δήμαρχο.

 

gefiri-skoupidia-77-b

 

gefiri-skoupidia-99-a