Άρχισαν τα… όργανα και στην Άρτα!

Κατάληψη

στο 1ο και 3ο Γυμνάσιο, το 1ο, 2ο

και 3ο Γενικό Λύκειο, από σήμερα το πρωί…

 

 

 

 

Χωρίς κανένας να το περιμένει, άρχισαν οι καταλήψεις σε πέντε σχολεία της Άρτας, με τα αιτήματα ακόμη, να μην είναι γνωστά, αλλά όπως κάθε χρόνο, οι καταλήψεις, αποτελούν μια εθιμική διαδικασία. Τα σχολεία που από σήμερα είναι σε κατάληψη, είναι το στο 1ο και 3ο Γυμνάσιο, το 1ο, 2ο και 3ο Γενικό Λύκειο.

Αμέσως μετά την κατάληψη, οι μαθητές των συγκεκριμένων σχολείων, κινήθηκαν προς την περιφερειακή οδό με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για τα τελευταία γεγονότα και την έξαρση της βίας και του ρατσισμού, στην ελληνική κοινωνία. Για μισή και πλέον ώρα έκλεισαν τον περιφερειακό δρόμο και δημιουργήθηκε τεράστιο πρόβλημα, στην κίνηση των οχημάτων, μιας και πλέον έχει κοπεί η κυκλοφορία απ’ την Ιόνια Οδό, όπου γίνονται εργασίες, για να αποδοθεί στην κυκλοφορία ο κόμβος Αγίου Δημητρίου.

Η αγανάκτηση των οδηγών, απ’ την μια μεριά ήταν έντονη, ενώ η μαχητικότητα των μαθητών που διοργάνωσαν την κινητοποίηση, ήταν πρωτόγνωρη.

Για το μέλλον των καταλήψεων των σχολείων, κανένας δεν γνωρίζει τι να πει, ενώ για την πλειοψηφία των πολιτών, αυτές ήταν αναμενόμενες. Όλοι θεωρούσαν ότι την σκυτάλη των κινητοποιήσεων, θα έπαιρναν οι μαθητές, μιας και οι καθηγητές δεν άντεχαν άλλο την απεργία και οι περισσότεροι, η συντριπτική πλειοψηφία για την ακρίβεια, δεν απεργούν πλέον.

Το μέτωπο των κινητοποιήσεων στον χώρο της παιδείας, είναι ένα ανοιχτό ζήτημα και είναι σίγουρο πως και στην Άρτα, θα έχουμε τις επόμενες ημέρες, σημαντικές εξελίξεις…

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η φωτογραφία είναι από παλιότερη κινητοποίηση των μαθητών της Άρτας.