Μεγάλος ο κίνδυνος!

Όλα όσα ακολούθησαν την δολοφονία του 34χρονου στην Αμφιάλη, γιγαντώνουν την Χρυσή Αυγή και τα χειρότερα για την ελληνική κοινωνία έρχονται

 

 

 

 

Του

ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

 

 

Κάθε είδους αηδία, μπορούσες ν’ ακούσεις χθες και προχθές, απ’ τους λεγόμενους ταγούς της πολιτικής μας ζωής, με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 34χρονου στην Αμφιάλη, που όπως αποδείχτηκε δολοφονήθηκε από άνθρωπο της Χρυσής Αυγής. Δεν έφτασε ακόμη και το αίμα του 34χρονου, για να σκεφτούν όλοι αυτοί, μη εξαιρουμένου κανενός, πως είναι επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπιστεί με αποτελεσματικότητα το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής, αν και οι ίδιοι το δημιούργησαν.

Βρήκαν όλοι τους την ευκαιρία να κάνουν δηλώσεις, για τον θάνατο του 34χρονου, μόνο που δεν μπόρεσαν να πουν τίποτα για το φαινόμενο της βίας. Και βρέθηκαν, θέλοντας και μη, στον ίδιο παρανομαστή με τον φασίστα Κασιδιάρη, γιατί όλοι τα ίδια έλεγαν.

Βεβαίως για τους εκφραστές του πολιτικού συστήματος, είναι δύσκολο να κάνουν διάλογο ουσίας για την βία που κλιμακώνεται απ’ την Χρυσή Αυγή, για τον απλούστατο λόγο, ότι δημιούργημά τους, είναι η Χρυσή Αυγή. Αυτοί την δημιούργησαν και πλέον δεν μπορούν να πείσουν πως έχουν την δυνατότητα, αλλά και την διάθεση να την αντιπαλέψουν και να την καταργήσουν στην πράξη. Μαζί μ’ αυτούς και οι κονδυλοφόροι των Αθηνών, που με όσα τα τελευταία χρόνια λένε, απ’ τις δημόσιες συχνότητες, δημιούργησαν το επικίνδυνο μόρφωμα. Όλοι μαζί έκαναν τον κοσμάκη να λέει, με κάθε ευκαιρία, πως όλοι το ίδιο είναι.

Κορυφαίο το γεγονός του θανάτου του 34χρονου στην Αμφιάλη. Ήταν θα λέγαμε η καθοριστική στιγμή, όπου οι πολιτικοί μας παράγοντες, έπρεπε να δείξουν την στοιχειώδη ευθιξία και έστω κάποιο στίγμα της διάθεσής τους, να αγωνιστούν για να μην έχουμε άλλο θάνατο, που θα υμνεί τα ναζιστικά αισθήματα κάποιων ανθρώπων, που με φόντο το «όλοι ίδιοι είναι», οδηγήθηκαν στην Χρυσή Αυγή.

Μπορεί να ακούγεται ακραίο, αλλά είναι η πραγματικότητα… Και με τους χειρισμούς που ακολούθησαν την δολοφονία του 34χρονου, πολλοί είναι αυτοί που μπορεί και να δίνουν δίκαιο στην Χρυσή Αυγή και να υμνούν την βία! «Χρυσή Αυγή, που τους χρειάζεται», λένε πολλοί σε κάθε στιγμή αγανάκτησης με όσα συμβαίνουν.

Άντε τώρα να μην φτάσουμε και στα ενδότερα… Τις αντιδράσεις της πλάκας, του υποτιθέμενου λαϊκού κινήματος, στο όνομα του οποίου κάποιοι θέλουν να χτίσουν καριέρες και να μοιάσουν σε κάποιους αλήστου μνήμης, αγωνιστές που στελέχωσαν τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και έκαναν ότι έκαναν… Μιλάμε για χοντρές κονόμες, για να μην ξεχνιόμαστε…

Δηλώνουμε πλήρως απαισιόδοξοι. Όλα όσα ακολούθησαν την δολοφονία του 34χρονου στην Αμφιάλη, γιγαντώνουν την Χρυσή Αυγή και τα χειρότερα για την ελληνική κοινωνία έρχονται. Θα δούμε πολύ πιο σκληρές εικόνες και τότε, ποιος θα μιλήσει;