Ερώτηση για τις απολύσεις στα δημοτικά ΜΜΕ

Κ. ΜΠΑΡΚΑΣ:

Καθίσταται προφανές ότι μοναδικός

στόχος της κυβέρνησης είναι η ικανοποίηση

των επιταγών της τρόικας για απολύσεις

 

 

 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κώστας Μπάρκας στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κατέθεσε στις 16 Σεπτεμβρίου 2013 ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισηςμε θέμα: «Κυβέρνηση και τρόικα προχωρούν σε νέες σχεδιαζόμενες διαθεσιμότητες-απολύσεις στα δημοτικά ΜΜΕ. Ακόμη περισσότεροι εργαζόμενοι στον δρόμο».

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, η κυβέρνηση έχει βρει νέα «δεξαμενή» εργαζομένων, προκειμένου να εξασφαλίσει τον αριθμό των επιπρόσθετων 2.000 απολύσεων που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, ώστε να συμπληρωθούν οι 4. 000 απολύσεις, για τις οποίες έχει δεσμευτεί στην τρόικα για το 2013. Αυτήν τη φορά «η καμπάνα χτυπά» για τους εργαζόμενους στον χώρο των δημοτικών ΜΜΕ.

Καθίσταται προφανές ότι μοναδικός στόχος της κυβέρνησης είναι η ικανοποίηση των επιταγών της τρόικας για απολύσεις και όχι η όποια υποτιθέμενη «αναδιάρθρωση» της τοπικής αυτοδιοίκησης βάσει ενός λειτουργικού σχεδιασμού που θα ικανοποιεί τις ανάγκες των πολιτών. Η υλοποίηση των σχεδιασμών της κυβέρνησης για διαθεσιμότητες-απολύσεις στα δημοτικά ΜΜΕ θα προσθέσει ακόμη περισσότερους εργαζόμενους στις ήδη υπάρχουσες στρατιές ανέργων στη χώρα μας.

Οι κ.κ Υπουργοί ερωτώνται σε ποιές ενέργειες θα προβούν προκειμένου να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία των δημοτικών ΜΜΕ τα οποία διασφαλίζουν τον πλουραλισμό στην ενημέρωση; Επίσης ερωτώνται οι Υπουργοί εαν σκοπεύει η κυβέρνηση να αναθεωρήσει ενδεχόμενα σχέδια δήθεν «εξυγίανσης» των δημοτικών ΜΜΕ μέσω περικοπών και διαθεσιμοτήτων-απολύσεων, τα οποία τελικά στο μόνο που θα οδηγήσουν, είναι στο κλείσιμο των δημοτικών μέσων ενημέρωσης;

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεσμεύεται ότι η επερχόμενη κυβέρνηση της Αριστεράς θα καταργήσει μία προς μία τις αντιδημοκρατικές και παράνομες ρυθμίσεις, και θα αποκαταστήσει τους απολυμένους. Θα θέσει τις βάσεις μαζί με την κοινωνία για μια ριζική αλλαγή πορείας της χώρας για ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης με κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία και προκοπή για την πλατειά κοινωνική πλειοψηφία που σήμερα ασφυκτιά.