ΔΗΜΑΡ: Ούτε ΠΑΣΟΚ, ούτε ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα, είναι απολύτως αναγκαία η συσπείρωση όλων των προοδευτικών δυνάμεων που διαφωνούν με την ασκούμενη πολιτική της δικομματικής κυβέρνησης

 

 

 

 

Έκκληση συσπείρωσης «όλων των προοδευτικών δυνάμεων», για τη διαμόρφωση ενός τρίτου πόλου με πολιτικά και οργανωτικά χαρακτηριστικά παράταξης, απευθύνει εκ νέου η Αγίου Κωνσταντίνου, η οποία «βλέπει» κενό πολιτικό χώρο.

«Σήμερα, είναι απολύτως αναγκαία η συσπείρωση όλων των προοδευτικών δυνάμεων που διαφωνούν με την ασκούμενη πολιτική της δικομματικής κυβέρνησης, αλλά και το λαϊκισμό της μονομερούς καταγγελίας του μνημονίου από την αξιωματική αντιπολίτευση. Των δυνάμεων που επιδιώκουν να συγκροτήσουν και να υπηρετήσουν μια νέα πολιτική διέξοδο για τη χώρα», σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ.

Σχετική ανακοίνωση κάνει λόγο για «έναν πολιτικό πόλο διευρυμένο, που θα διατυπώσει μία πολιτική πρόταση που θα εμπνεύσει και θα πείσει την κοινωνία για μία νέα πορεία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με δημοκρατία και κοινωνική συνοχή, με βασικούς άξονές της τη σύνδεση της δημοσιονομικής προσαρμογής με την ανάπτυξη και προώθηση ενός νέου προτύπου παραγωγικής ανασυγκρότησης, με εξυγίανση του πολιτικού συστήματος, ριζική μεταρρύθμιση του κράτους και της δημόσιας διοίκησης , καθώς και αναβάθμιση της αυτοδιοίκησης».

Η ΔΗΜΑΡ προσδιορίζει τις δυνάμεις τις οποίες αφορά η επιδιωκόμενη συσπείρωση, ως «δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της σοσιαλδημοκρατίας, της πολιτικής οικολογίας, των νέων κοινωνικών κινημάτων».

«Αυτός, ο τρίτος πόλος, θέλουμε να λάβει πολιτικά και οργανωτικά χαρακτηριστικά παράταξης, ώστε να διασφαλίζεται η ουσιαστική συμμετοχή στη διαμόρφωση πολιτικής και την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών», συνεχίζει η ανακοίνωση, η οποία καταλήγει ως εξής: 
«Ο τρίτος πόλος φιλοδοξούμε να γίνει μια ελκυστική πρόταση εξουσίας η οποία:
•    θα καθορίσει τη νέα πορεία της χώρας.
•    θα αξιοποιήσει την εκλογική δύναμη που θα αποκτήσει για να λειτουργήσει ως σταθεροποιητικός παράγοντας για την κυβερνησιμότητα της χώρας, ανατρέποντας  τις διλημματικές επιλογές του νέου διπολισμού».