3 κλεμμένα ΙΧ και μια μηχανή σταμάτησαν στην Κακαβιά

 

Τα κυκλώματα των μαφιόζων που δραστηριοποιούνται καταφέρνουν να χρησιμοποιούν απίθανους τρόπους

 

 

 

 

Τρία πολυτελή οχήματα, κλεμμένα και με παραποιημένα στοιχεία και μία μηχανή μεγάλου κυβισμού, σταμάτησαν οι τελωνειακοί της Κακαβιάς σε διάστημα ενός μήνα περίπου.

Το πρόβλημα των κλεμμένων οχημάτων από την Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης που συχνά καταφέρνουν να καταλήξουν στην Αλβανία παραμένει πάντα μεγάλο.

Τα κυκλώματα των μαφιόζων που δραστηριοποιούνται καταφέρνουν να χρησιμοποιούν απίθανους τρόπους και συχνά «επιστημονικές» μεθόδους για να καταφέρνουν να περνούν ακόμη και μέσα από τους τελωνειακούς ελέγχους.

Στις τέσσερις περιπτώσεις όμως στάθηκαν άτυχοι καθώς η εμπειρία και η παρατηρητικότητα των τελωνειακών δεν τους άφησε κανένα περιθώριο.

Στις 26 Ιουλίου συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα ένας Αλβανός οδηγός, ο οποίος προσκόμισε πλαστά συνοδευτικά έγγραφα για μία BMW X5, η οποία διαπιστώθηκε κατόπιν έρευνας ότι αποτελεί αντικείμενο λαθρεμπορίας και κατασχέθηκε.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 2 Αυγούστου συνελήφθη ένας ακόμη Αλβανός, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι είχε φορτωμένη στο αυτοκίνητό του μία κλεμμένη μοτοσικλέτα μάρκας Yamaha με παραποιημένο αριθμό πλαισίου, ενώ προσκόμισε και πλαστά συνοδευτικά.

Οι Τελωνειακοί εντόπισαν και ένα ακόμη αυτοκίνητο μάρκας BMW στο οποίο είχαν τοποθετηθεί ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος. Το αυτοκίνητο κυκλοφορούσε παράνομα στην Ελλάδα χωρίς να έχουν καταβληθεί οι αναλογούντες δασμοί και φόροι. Το όχημα κατασχέθηκε ως αντικείμενο λαθρεμπορίας, ενώ ο Αλβανός οδηγός του συνελήφθη.

Την Τετάρτη τέλος, στο Τελωνείο Κακαβιάς κατασχέθηκε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο μάρκας Smart, το οποίο μετά από ενδελεχή έρευνα και με τη συνδρομή του συνδέσμου της FRONTEX από τη Ρουμανία, διαπιστώθηκε ότι είχε παραποιημένο αριθμό πλαισίου με χρήση ιδιαίτερων τεχνασμάτων.