Οι χαριστικές πράξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο

 Υπό το βάρος της τεράστιας απόρριψης που καθημερινά βιώνει ο αποτυχημένος δήμαρχος, ανάλογα θέματα, τα οποία θα τους θα είναι πολλά στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

 

 

 

 

 

Του

ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

 

Πρώτου βαθμού συγγενείας, με δημοτικό σύμβουλο, η επιχειρηματίας που με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παραγράφτηκαν χρέη. Στην συζήτηση του θέματος, ο δημοτικός σύμβουλος, ήταν απών, για λόγους αρχής, αλλά από μόνη της η εισήγηση προκαλούσε ερωτήματα. Τα οποία και ετέθησαν.

Δεν υπάρχουν άλλοι επιχειρηματίες του κλάδου, που να έχουν τα ίδια προβλήματα και να πρέπει να παραγραφούν και αυτών τα χρέη, ήταν η αναγκαία ερώτηση που ετέθη απ’ τον ανεξάρτητο δημοτικός σύμβουλο Γιάννη Νικολάου. Η απάντηση του προέδρου, στο ίδιο πνεύμα… Να υπάρχουν και άλλοι επιχειρηματίες, που έχουν τα ίδια προβλήματα και δικαιούνται (αν δικαιούνται, δεν είμαστε σίγουροι) την παραγραφή χρεών, αλλά όλων των άλλων θα τα φέρουμε σε άλλη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Και γιατί τόση πρεμούρα, να τακτοποιηθεί το θέμα του συγγενικού προσώπου, ήταν η επόμενη και λογική ερώτηση. Και σ’ αυτή απάντηση δεν δόθηκε.

Όμως αν γίνει η τακτοποίηση άλλων συναφών υποθέσεων, με παραγραφή χρεών και άλλων επιχειρήσεων, το μόνο που κατάφερε η δημοτική αρχή του αποτυχημένου, ήταν να εκθέσει έναν δημοτικό σύμβουλο, ο οποίος μπορούσε στο μέλλον να είναι χρήσιμος, αλλά τώρα, κάποιοι θα τον δείχνουν ότι εξυπηρετεί τα προσωπικά του συμφέροντα και ουδόλως ενδιαφέρεται για τα κοινά συμφέροντα. Αν δεν τακτοποιηθούν τα αιτήματα άλλων επιχειρήσεων, τότε θα αποδειχτεί σ’ όλο το μεγαλείο της, η σκοπιμότητα.

Μόνιμη επωδός:

-Δεν έχει κανένας, στην δημοτική αρχή, την στοιχειώδη πολιτική σκέψη, ώστε να βάλει σε σειρά κάποια πράγματα και να μην δείχνει αυτή την εικόνα, σε θέματα που μπορούσαν να μην είναι πρόβλημα;

Κι αν υπάρχει άποψη, δεν ακούγεται. Δυστυχώς. Γιατί είναι γνωστός ο βίος και η πολιτεία του αποτυχημένου δημάρχου. Δεν ακούει κανέναν… Γιατί αν προκύψει δίπλα του, άνθρωπος με στοιχειώδη πολιτική σκέψη και κοινωνική αντίληψη, θα πρέπει να εξαφανιστεί. Είναι γνωστή η ανάλυση, περί των ανεπαρκών στην πολιτική, που μισούν… θανάσιμα όσους έχουν, έστω και στοιχειώδη, πολιτική σκέψη.

Έτσι υπό το βάρος της τεράστιας απόρριψης που καθημερινά βιώνει ο αποτυχημένος δήμαρχος, ανάλογα θέματα, τα οποία θα τους αποκαλύπτουν (θα τους ξεβρακώνουν, είναι ο σωστός όρος, αλλά…) θα είναι πολλά στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Και θα γελάει ο κάθε πικραμένος και ο ανυποψίαστος, θα θαρρεί πως κάποιος που θέλει το κακό του αποτυχημένου, κάνει αυτές τις εισηγήσεις. Όμως εδώ τις αποφάσεις, λαμβάνει ο ίδιος ο αποτυχημένος και δείχνει την κατάντια του.