Πριν από λίγο. Κλοπή μέσα στο κέντρο της πόλης…

 

•Μπήκαν στο χρυσοχοείο, πριν από λίγο…

•Ήταν τυχερός ο ιδιοκτήτης που δεν τους βρήκε μέσα…

 

 

 

Συνέβη πριν ένα τέταρτο περίπου και δείχνει ότι φτάσαμε ως πόλη στο απροχώρητο. Τα πράγματα είναι στα άκρα και κανένας δεν γνωρίζει τι θα ακολουθήσει.

Στην οδό Γ. Μάτσου λοιπόν, διατηρεί το χρυσοχοείο του, ο συμπολίτης Παύλος Τσιρώνης, ο οποίος, περί την 8.45, έφτασε στο κατάστημά του, με σκοπό να μαζέψει τα χρυσαφικά, τα οποία παίρνει κάθε βράδυ, για να μην τα κλέψουν. Ανοίγοντας την πόρτα του καταστήματος, βλέπει στο πάτωμα, μια τρύπα, την οποία μέσα στο σκοτάδι θεώρησε, ότι μπορεί να είναι και κάποια σακούλα με σκουπίδια, που μπορεί να ξεχάστηκε εκεί, αλλά και πάλι ήταν προβληματισμένος. Μπαίνοντας στο κατάστημά του, διαπιστώνει ότι είναι μια τρύπα στο πάτωμα κι εκείνη την ώρα, διαπιστώνει ότι φεύγουν τρέχοντας δυό περίεργοι τύποι. Ένας ψηλός με τατουάζ στο χέρι κι ένας κοντός, έφυγαν απ’ την Γ. Μάτσου, ακολούθησαν την οδό Τζανέτου και εξαφανίστηκαν.

Πιθανολογείται ότι ήταν ρουμάνοι, οι οποίοι περνούσαν καθημερινά στους συγκεκριμένους δρόμους και κάποιοι εκ των περιοίκων τους αναγνώρισαν. Μάλιστα ο ένας εξ αυτών, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των περιοίκων, περνούσε κάθε μεσημέρι απ’ τον συγκεκριμένο δρόμο, μ’ έναν σκύλο, προφανώς για να δείχνει διαφορετικός απ’ αυτό που πραγματικά είναι.

Θεωρείται σίγουρο, πως είχαν ελέγξει το χώρο και γνώριζαν, ότι απ’ την διπλανή αυλόπορτα, οδηγεί στο υπόγειο του καταστήματος και θεώρησαν, ότι σήμερα Δευτέρα, θα έκαναν ανενόχλητοι την δουλειά τους, αλλά δεν ήρθαν τα πράγματα, έτσι όπως ατ περίμεναν.

Κινητοποιήθηκε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας και η Ομάδα ΔΙΑΣ και θεωρείται σίγουρο, πως απ’ τις περιγραφές, δεν είναι δύσκολο, να προβούν στην σύλληψή του.

 

xrysox-tsironi-11-b

 

Πάνω η τρύπα, που άνοιξαν οι ληστές, στο πάτωμα του χρυσοχοείου, για να κάνουν ανενόχλητοι, όπως υπολόγιζαν, την… δουλειά τους…