Μια ακόμη τραγωδία, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου…

 

Αποχώρησε προκλητικά ο δήμαρχος, με πολλά νεύρα αποχώρησε και ο νεόκοπος αντιδήμαρχος!

 

 

 

Μια ακόμη τραγωδία, για την κατάσταση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και με άμεση αναφορά στην τύχη του Δήμου Αρταίων, όπου τα πράγματα πάνε απ’ το κακό στο χειρότερο και αυτό το διαπιστώνουν και οι πιο φανατικοί υποστηρικτές του αποτυχημένου δημάρχου Παπαλέξη.

Ο ίδιος πρωταγωνιστής της τραγωδίας, μιας και πλέον δεν μπορεί να σταθεί στις συνεδριάσεις. Όταν, προ ημερησίας διάταξης, ερωτάται για σημαντικά προβλήματα του τόπου, δεν μπορεί να βάλει τρεις λέξεις στην σειρά και να συγκροτήσει μια απάντηση. Λέει άλλα αντί άλλων και προσπαθεί να μπερδέψει τους δημοτικούς συμβούλους… Η δε εικόνα του, ομοίως τραγική. «Να τον βλέπεις και να τον λυπάσαι», σχολίασε δημοτικός σύμβουλος, που βλέπει την εικόνα αυτή και θλίβεται…

Σε όσες ερωτήσεις του τέθηκαν, δεν απάντησε σε καμία. Σε καμία απολύτως. Έλεγε περίεργα πράγματα και οι δημοτικοί σύμβουλοι, σχολίαζαν, το πόσο έχει γίνει πιο άθλια η δημόσια εικόνα του.

Άντεξε να παραμείνει στην συνεδρίαση , μέχρι την συζήτηση του 7ου θέματος της ημερήσιας διάταξης, οπότε αποχώρησε χωρίς να αιτιολογήσει την αποχώρησή του, όπως άλλωστε στοιχειωδώς, έκανε τις προηγούμενες φορές. Και το σημαντικότερο αποχώρησε απ’ το Δημαρχιακό Κατάστημα, ενώ τις προηγούμενες καθόταν στο γραφείο του. Τι να πει κανείς; Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τους δημοτικούς συμβούλους; Αυτό πάντα συνέβαινε, αλλά τουλάχιστον παρέμενε στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Η επιβεβαίωση της πλήρους παρακμής και της απόρριψης, προς το πρόσωπο ενός αποτυχημένου, που μάταια προσπαθεί να διασωθεί…

 

Και ο νεόκοπος!

 

Την τακτική του αποτυχημένου Παπαλέξη, ακολούθησε ο νεόκοπος αντιδήμαρχος Δημήτρης Κέφης, που ήταν εισηγητής σε κάποια απ’ τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Εμφανώς εκνευρισμένος, σε κάποιες περιπτώσεις δεν ήξερε τι έλεγε και όπως είναι φυσικό, δεν μπορούσε να επιχειρηματολογήσει υπέρ της πρότασης που ερχόταν για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιου. Αυτό ήταν και η αιτία που πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, του έθεταν ερωτήσεις, τις οποίες δεν μπορούσε να απαντήσει. Η συνέχεια εξόχως διασκεδαστική! Ο αντιδήμαρχος εκνευρίστηκε και ακολούθησε τον Παπαλέξη… Αποχώρησε κι αυτός απ’ τη συνεδρίαση και ζήτησε κάποια θέματα, που έπρεπε να συζητηθούν και ήταν αυτός εισηγητής, να αποσυρθούν και να συζητηθούν σε άλλη συνεδρίαση, λες και κάτι θ’ αλλάξει από συνεδρίαση σε συνεδρίαση.

Και οι άλλοι αντιδήμαρχοι, που είχαν να κάνουν εισηγήσεις, μετέφεραν την «τρικυμία» που διακρίνει την δημοτική αρχή. Δεν μπορούσαν να επιχειρηματολογήσουν, άρα δεν μπορούσαν να πείσουν. Χαρακτηριστική είναι η αποστροφή του λόγου ενός εξ αυτών, που είπε «αυτό είναι το θέμα, αν θέλετε ψηφίστε το». Η συνέχεια; Και στην κορφή κανέλα!

Το πάζλ της τραγωδίας, συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θωμάς Τσιρογιάννης, που τα είχε σχεδόν χαμένα. Από κεκτημένη ταχύτητα, σε κάθε θέμα ρωτούσε: Ψηφίζετε ομοφώνως; Που να βρεθεί ομοφωνία τέτοια εποχή; Δεν το σταματάει τουλάχιστον για να μην εκτίθεται και ο ίδιος περισσότερο.

Και το χαρακτηριστικότερο… Είχε το ύφος του νικητή και τροπαιούχου, όταν ένα θέμα πέρασε οριακά, με μία ψήφο δηλαδή… Όταν όμως ήρθε το σημαντικό θέμα της βραδιάς και η απόρριψη, παρά τις απουσίες ήταν χαρακτηριστική, τότε έκανε ότι με κάτι άλλο έπρεπε να ασχοληθεί.

Θα λέγαμε ότι ο πρόεδρος του ΔΣ Θωμάς Τσιρογιάννης, για ανεξήγητους λόγους, επιμένει να υποστηρίζει την αποτυχία του Παπαλέξη. Το λένε όλοι, το λέμε κι εμείς. Όσο κι αν προσπαθήσει ο πρόεδρος, ο αποτυχημένος Παπαλέξης, δεν σώζεται! Άρα ματαιοπονεί και τσαλακώνει την δημόσια εικόνα του… Τέλος πάντων…

 

Απουσίες με νόημα!

 

Γνωστή η ιστορία της κατασκευής προτομής του μπάρμπα Θωμά Καραμούτσου, στην κοινότητα Καμπής… Είχε ψηφιστεί δαπάνη 5.500 ευρώ, για την κατασκευή προτομής, η οποία θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο του χωριού, για να τιμηθεί η προσφορά του προς τους συγχωριανούς τους, μιας και κατά την διάρκεια της κατοχής, ήταν ο επίσημος μεταφραστής των γερμανών! Τότε η συζήτηση, αλλά και η απόφαση, είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, αλλά με οριακή ψηφοφορία, είχε περάσει… Υπέρμαχοι της πρότασης για προτομή, οι εκ Καμπής δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Παπαϊωάννου και Πάνος Γόγολος, οι οποίοι επιχειρηματολόγησαν κιόλας.

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ένα εκ των θεμάτων αφορούσε την συμπλήρωση της αρχιτεκτονικής επιτροπής, που θα επιβλέψει την κατασκευή και τοποθέτηση της προτομής, μ’ έναν δημοτικό σύμβουλο. Ορίστηκε, προφανώς ως ειδικός και γνωρίζων το αντικείμενο, ο εξ Αμμοτόπου Ευάγγελος Σκανδάλης, ο οποίος μάλιστα ζήτησε την συμμετοχή του, σ’ αυτή την επιτροπή…

Όμως οι εκ Καμπής δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Παπαϊωάννου και Πάνος Γόγολος, απουσίαζαν απ’ την συνεδρίαση. Τυχαίο; Δε νομίζω, μιας και ήταν υπέρμαχοι της κατασκευής και τοποθέτησης της προτομής. Και πως έτυχε να απουσιάζουν στην ίδια συνεδρίαση και οι δυό; Οι παρενέργειες του μπάρμπα Θωμά, είπε χαριτολογώντας δημοτικός σύμβουλος.

 

Γάτες και καθαριότητα!

 

Ενδιαφέρουσα και επίκαιρη η ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Χρήστου Παπάζογλου, για τα σκουπίδια στην Ψαραγορά, που είναι αποδεδειγμένα εστία μόλυνσης. Ο αποτυχημένος Παπαλέξης, είπε να δώσει αποστομωτική απάντηση, αλλά δεν τα κατάφερε. Τα έβαλε με τους ιδιοκτήτες των ψαράδικων, σημειώνοντας πως πετούν στους κάδους τα ψάρια, που δεν πωλούνται και έτσι δημιουργείται η αποπνικτική ατμόσφαιρα, ιδιαίτερα τώρα που οι θερμοκρασίες, είναι υψηλές…

Δεν έπεισε η απάντηση (όπως άλλωστε καμία απ’ όσες έδωσε) του αποτυχημένου δημάρχου και την σκυτάλη παρέλαβε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γρηγόρης Βλάρας, ο οποίος έκανε λόγο για την προσπάθεια που καταβάλλεται και την έλλειψη προσωπικού, που έχει η υπηρεσία καθαριότητας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα πράγματα, μπορεί να γίνουν και χειρότερα.

Εκείνη την στιγμή, η παρέμβαση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Γιάννη Νικολάου, ο οποίος πρότεινε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο, να μαζέψει κάμποσες γάτες, εκεί στην Ψαραγορά και να λυθεί το πρόβλημα. Και όπως είναι λογικό, τα γέλια επικράτησαν στην αίθουσα.