Ακόμα να τηλεφωνήσει η κουμπάρα…

 

Τα άλλα στρατόπεδα της Ηπείρου, παραμένουν, της Άρτας «πάει περίπατο»!

 

 

 

 

Του

ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

 

«Άκαρδη κουμπάρα» έλεγε και ξανάλεγε ο βουλευτής Χρήστος… «Κάνει πως δεν με θυμάται τώρα», εκμυστηρεύτηκε στον εξ απορρήτων χωροφύλακα! Και με το δίκιο του… Δεν είναι τακτική αυτή της κουμπάρας Φώφης, που έγινε αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας και ξεχνάει έναν εκ των 29 νονών του παιδιού της, που έτυχε να γίνει βουλευτής και έχει θέμα με την εκλογική του περιφέρεια. Το στρατόπεδο, που οσονούπω κλείνει και εκτός των άλλων, αποχαιρετούν την Άρτα, περί τις 120 οικογένειες. Τζάμπα η χαρά που έκανε, όταν ο Βενιζέλος την τοποθέτησε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας…

Γιατί τα πράγματα αρχίζουν και δυσκολεύουν, κάθε ημέρα που περνάει… Η απάντηση, που έδωσε προς την βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, ο αρμόδιος υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αθανάσιος Δαβάκης, αναφέρει πως για το Κέντρο Νεοσυλλέκτων Άρτας «αποφασίστηκε η διακοπή της λειτουργίας του, κατόπιν εισήγησης του ΓΕΕΘΑ και σχετικής εντολής της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.ΕΘ.Α. (σ.σ. αν δεν κάνουμε λάθος σ’ αυτή ανήκει και η κουμπάρα Φώφη), ενώ για το εν λόγω ζήτημα αρμοδίως έχει ενημερωθεί η αρμόδια επιτροπή της Βουλής».

Ο Δαβάκης, λέει με κομψό τρόπο, απευθυνόμενος στην Όλγα Γεροβασίλη, αλλά για να το αντιληφθούμε όλοι εδώ στην Άρτα, ότι το στρατόπεδο, αποτελεί παρελθόν. Έκλεισε… Και το κοντράστ των συναισθημάτων. «Δεν κλείνουν το 583 Τάγμα Πεζικού στην Κόνιτσα και το 628 Τάγμα Πεζικού στις Φιλιάτες»!

Αυτό το γνωρίζαμε πολύ καιρό πριν. Όταν ετέθη θέμα για το στρατόπεδο στις Φιλιάτες, ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας, έκλεισε ραντεβού με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, συζήτησαν το θέμα και αποχωρώντας απ’ την συνάντηση εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα σχετικά με την λειτουργία του στρατοπέδου στις Φιλιάτες. Απλά και κατανοητά… Το ίδιο έκαναν και οι παράγοντες των Ιωαννίνων για το στρατόπεδο της Κόνιτσας. Στην Αθήνα, όλοι είχαν διαδοχικές συναντήσεις με τους αρμόδιους και η ανακοίνωση που εκδόθηκε, ήταν το ίδιο σαφής.

Τώρα γιατί οι εκπρόσωποι της Άρτας, ειδικά οι κυβερνητικοί βουλευτές Στύλιος και Γκόκας, δεν μπορούν να δώσουν μια σαφή απάντηση, για το τι πρόκειται να γίνει με το στρατόπεδο της Άρτας, είναι ένα θέμα που έχει να κάνει με την μοίρα της πόλης μας. Τους εκπροσώπους δηλαδή, που κατά καιρούς έχουμε…

 

Που είναι οι φωτογραφίες Γιώργο;

 

Όχι πως ο κουμπάρος Χρήστος, έχει περισσότερες ευθύνες απ’ τον έτερο κυβερνητικό βουλευτή Γιώργο Στύλιο. Μόνο που έτυχε ο πρώτος να είναι ένας εκ των 29 κουμπάρων της Φώφης.

Γιατί όταν μιλάμε για το στρατόπεδο, την τύχη του και τον Αβραμόπουλο υπουργό Εθνικής Άμυνας, στο μυαλό μου έρχονται κάτι φωτογραφίες που είχε βγάλει ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος, με τον υπουργό. Και διαφήμιζε την φιλική σχέση, την οποία, υποτίθεται θα αξιοποιούσε και προς όφελος της Άρτας. Να αντιμετωπιστούν προβλήματα.

Τώρα Γιώργο, ούτε ένα τηλεφώνημα, που λέει και το λαϊκό άσμα.

Η υποσημείωση αφορά και τους δυό βουλευτές… Ο κόσμος τα βλέπει όλα αυτά, κρίνει και αποφασίζει…