Οδηγούνται στο έγκλημα!

 

Για ένα πιάτο φαγητό θα σκοτώνουν ο ένας τον άλλον!

 

 

 

 

Του

ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

 

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις, ούτε ιδιαίτερη έρευνα, για να καταλήξει κάποιος στο συμπέρασμα, πως όπου δεν υπάρχει μεροκάματο, άρα δεν υπάρχει ένα πιάτο φαγητό και ένας χώρος διαμονής, οι άνθρωποι που υφίστανται την κατάσταση αυτή, θα φτάσουν σε ακραίες καταστάσεις.

Πέντε χρόνια, τώρα γράφουμε και ξαναγράφουμε, πως η περιοχή μας, δεν αντέχει τόσες χιλιάδες οικονομικούς μετανάστες, που ζουν στην πόλη και τα χωριά. Κάναμε λόγο για πάνω από 4.000 οικονομικούς μετανάστες, να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες, χωρίς να έχουν να φάνε, ένα κομμάτι ψωμί!

Το μήνυμα, αφορούσε και τους τοπικούς παράγοντες, οι οποίοι δε νομιμοποιούνται να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και κάποιοι εξ αυτών με προκλητικό ύφος να δηλώνουν, ότι το θέμα αφορά την κυβέρνηση και είναι συνολικό, άρα οι ίδιοι δεν μπορούν να ασχοληθούν. Παραμύθια, για να περνάει η ώρα και να δικαιολογούν, οι ίδιοι, την ανεπάρκειά τους.

Ποιος είπε πως η αυτοδιοίκηση της περιοχής, δεν είχε υποχρέωση ν’ ασχοληθεί με το σοβαρό θέμα. Κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί κάτι τέτοιο, γιατί η ηρεμία και η ασφάλεια της κάθε περιοχής, είναι και θέμα της αυτοδιοίκησης, όταν βέβαια δεν την υπηρετούν οι πολλαπλώς αποτυχημένοι.

Γιατί το απλούστατο είναι πως, η αυτοδιοίκηση και ειδικά ο Δήμος Αρταίων, που στα όριά του είναι τα περισσότερα χωριά του κάμπου, μπορούσαν να έχουν καταγεγραμμένη την κατάσταση. Που με επίσημα στοιχεία, θα αναδείκνυαν το μέγεθος των κινδύνων και να προσδιορίζαν το τι θα ακολουθήσει. Με καταγεγραμμένους τους οικονομικούς μετανάστες, υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας μαζί τους, με αποκλειστικό στόχο, να πειστούν ότι σ’ αυτή την περιοχή, εξέλειπαν οι λόγοι για τους οποίους ήρθαν. Το μεροκάματο δηλαδή. Θα πρέπει να θυμηθούμε ότι το κίνητρο επιλογής της Άρτας, ήταν η συγκομιδή πορτοκαλιών, που θα έδινε ένα μεροκάματο. Τα πορτοκάλια και την συγκομιδή τους, κοντεύουν να τα ξεχάσουν και όσοι τα έχουν, ενώ οι πακιστανοί και οι αφγανοί, μας έμειναν…

Ούτε που κινητοποιήθηκε κανένας. Μάλιστα, κάποιος αποτυχημένος παράγοντας, έκανε λόγο για υπερβολές, που γράφει η «Γ», την ίδια στιγμή, που με έμφαση επισημαίναμε πως, θα έρθει η ώρα και οι οικονομικοί μετανάστες, «θα σκοτώνουν ο ένας τον άλλον», για ένα πιάτο φαγητό! Κατηγορηθήκαμε για την υπερβολή. Το ρεπορτάζ της διπλανής στήλης, άλλα δείχνει.

Είχαμε επισημάνει ακόμη, πως για να βρούν ένα πιάτο φαγητό, θα πουλάνε ναρκωτικά. Αυτό έχει επιβεβαιωθεί πολύ καιρό πριν.

-Και τώρα τι κάνουμε;

Δεν ζητούμε απάντηση από αποτυχημένους. Απ’ τους απλούς πολίτες ζητούμε, μιας και η γνώμη τους, θα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα…