Έκλεβαν το λάδι απ’ τα καντήλια!

 

Συνελήφθησαν 42χρονος και 40χρονος απ’ την Πρέβεζα, που έκλεβαν το λάδι απ’ τα καντήλια του νεκροταφείου Άρτας

 

 

 

Σε μεγάλα πλαστικά δοχεία, είχαν συγκεντρώσει πενήντα (50) κιλά λάδι, απ’ τα καντήλια του νεκροταφείου Άρτας και αν δεν είχαν εντοπιστεί από άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας, ήταν πολύ πιθανό να ξεπεράσουν τα διακόσια (200) κιλά, σύμφωνα με την εκτίμηση των υπεύθυνων του νεκροταφείου της πόλης.

Ένας 42χρονος απ’ την Σαμψούντα Πρέβεζας και ένας 40χρονος απ’ την Καστροσυκιά, είχαν στήσει την επιχείρηση και συνελήφθησαν την ώρα που απ’ τα καντήλια, γέμιζαν τα μεγάλα δοχεία, που είχαν στην κατοχή τους, για την… επιχείρηση που είχαν στήσει. Εκείνη την στιγμή είχαν στην κατοχή τους πενήντα (50) κιλά λάδι. Απ’ την Αστυνομία πιθανολογείται, ότι ανάλογες… επιχειρήσεις είχαν κάνει και σε άλλα νεκροταφεία της ευρύτερης περιοχής.

Το σημαντικότερο της ιστορίας. Ο ένας εκ των δραστών, ο 40χρονος απ’ την Καστροσυκιά, είναι ιδιοκτήτης γνωστής ψαροταβέρνας στο παραλιακό χωριό κι εκεί οι πελάτες είναι πολλοί. Αντιλαμβάνεται ο καθένας, ότι η φέτα λαδορίγανη ή η χωριάτικη σαλάτα, είχε ως κύριο συστατικό το λάδι που πήγαινε η γριούλα στο νεκροταφείο, για το καντήλι των νεκρών της.

Επίλογος: Δυστυχώς εκεί φτάσαμε… Να κλέβουν και το λάδι απ’ το καντήλι!

 

Σε εκκλησία!

 

Συνελήφθη, εξ άλλου, σήμερα (21-06-2013) τα ξημερώματα στην Άρτα, από αστυνομικούς  του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 19χρονος αρτινός, τη στιγμή που μόλις είχε εισέλθει από παράθυρο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, χωρίς να προλάβει να αφαιρέσει κάτι από το εσωτερικό του.