Σήμερα καθορίζει τη στάση της η ΔΗΜΑΡ σε σχέση με την κυβέρνηση

 

Φ. Κουβέλης:

«Δεν υπήρξε κοινός τόπος – δεν ευθύνεται η ΔΗΜΑΡ για το αδιέξοδο»

 

 

 

“Δεν υπήρξε κοινός τόπος” δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, και λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ, που θα κρίνει τη στάση του κόμματος έναντι της κυβέρνησης, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για άρνηση συλλειτουργίας της κυβέρνησης.

“Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η απόφαση του ΣτΕ δεν έτυχε εφαρμογής” τόνισε ο κ. Κουβέλης επισημαίνοντας ότι το ζήτημα δεν είναι τυπικό αλλά ζήτημα ουσίας και Δημοκρατίας. Η ΔΗΜΑΡ δεν απομακρύνεται από το μεταρρυθμιστικό και ευρωπαϊκό της προσανατολισμό, είπε ο κ. Κουβέλης και επισήμανε ότι η ΝΔ έπρεπε να υιοθετήσει την πρόταση της ΔΗΜΑΡ για μεταρρύθμιση της ΕΡΤ εν λειτουργία.

Τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς συγκάλεσαν Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, αφού κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών δεν στάθηκε δυνατόν να κλείσει το μεταξύ τους χάσμα για την ΕΡΤ.

Ο αριθμός των εργαζομένων που θα απασχοληθούν στο διάδοχο σχήμα και η σχέση εργασίας τους φαίνεται ότι είναι η αιτία της εμπλοκής, αφού ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με πληροφορίες, απέρριψε την πρόταση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ να ανανεωθούν για ένα 6μηνο οι συμβάσεις και των 2.600 εργαζομένων.

Σήμερα σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας η ΔΗΜΑΡ  θα αποφασίσει τη στάση της για την κυβέρνηση