Ανίκανοι, υποτακτικοί και διεφθαρμένοι…

 

…όσοι αποτελούν την ομάδα του Παπαλέξη, υποστηρίζει ο παραιτηθείς τοπικός σύμβουλος Π. Σπάκας

 

 

 

 

«Συνονθύλευμα ανικάνων, υποτακτικών, διεφθαρμένων, ανήθικων και αργυρώνητων ατόμων», χαρακτηρίζει την ομάδα του αποτυχημένου δημάρχου Παπαλέξη, ο παραιτηθείς τοπικός σύμβουλος Παναγιώτης Σπάκας, στην επιστολή που απέστειλε προς τον δήμαρχο, για να κάνει γνωστή την απόφασή του.

Σκληρός, χωρίς να χαρίζεται σε κανέναν, ο νεαρός τοπικός σύμβουλος, λέει πολλά. Το απόσπασμα που ακολουθεί είναι χαρακτηριστικό:

«Διαπίστωσα στην πορεία μου μέχρι τώρα στα τοπικά δρώμενα, ότι η ηθική, η ακεραιότητα και ο δίκαιος αγώνας δεν δύνανται να αναδειχθούν και να υπερισχύσουν έναντι της ανικανότητας, της διαφθοράς και της υποτακτικότητας. Δυστυχώς, έχουν δημιουργηθεί ομάδες συμφερόντων, αποτελούμενες από ένα συνονθύλευμα ανικάνων, υποτακτικών, διεφθαρμένων, ανήθικων και αργυρώνητων ατόμων, οι οποίες στο βωμό του προσωπικού κέρδους θυσιάζουν το δημόσιο συμφέρον, παραγκωνίζουν τη βούληση των πολιτών, η οποία εκφράζεται μέσω των εκλεγέντων συμβούλων και λειτουργούν ολιγαρχικά σε ένα δήθεν δημοκρατικό σύστημα διοίκησης. Δεν μου αφήσατε κανένα απολύτως περιθώριο και καμία δυνατότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου να προσφέρω στην τοπική κοινωνία και στους συμπολίτες μου, όλα αυτά για τα οποία δεσμεύτηκα. Όσο και αν προσπάθησα να αγωνιστώ ενάντια σε προειλημμένες αποφάσεις, προσωπικές εξυπηρετήσεις, μονομερείς ενέργειες του Προέδρου του τοπικού συμβουλίου, ρουσφετοέργα και καθεστωτικές αντιλήψεις, δεν κατάφερα να παρακάμψω τα γρανάζια του συστήματος και να υλοποιήσω το στόχο μου, που δεν ήταν άλλος από την ανάπτυξη του τόπου μας. Ο ρόλος μου ως τοπικού συμβούλου, στο μοντέλο διοίκησης που εσείς επιλέξατε, ήταν καθαρά ρόλος κομπάρσου, ο λόγος του οποίου είναι περιττός. Ένας ρόλος ο οποίος είναι πέρα από τις ιδεολογικές πεποιθήσεις μου και δεν συνάδει με το όραμά μου. Στη ζωή μου έμαθα να αγωνίζομαι και να μην είμαι άβουλο ον, μαριονέτα και πιόνι κανενός, πολλώ δε μάλλον του διεφθαρμένου συστήματος το οποίο τροφοδοτείτε».