Οι ιαματικές πηγές Χανοπούλου, ανάμεσα στις 20 καλύτερες της χώρας

xanopoulo-piges-11-b

 

 

Η ιαματική πηγή του Χανόπουλου είναι η μοναδική στο γεωγραφικό χώρο της Δυτικής Ελλάδας

 

 

 

Ακόμα δύο -αναγνωρισμένες- ιαματικές πηγές έχει πλέον η Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού. Ανάμεσα στις 20 πλέον, είναι και εκείνη στο Χανόπουλο Άρτας. Επισημαίνουμε ότι η ιαματική πηγή του Χανόπουλου είναι η μοναδική στο γεωγραφικό χώρο της Δυτικής Ελλάδας.
Συγκεκριμένα η Ειδική Επιτροπή Προστασίας Φυσικών Ιαματικών Πόρων αναγνώρισε τις πηγές σε Αγραπιδιά Φλώρινας και Φρύνη Σκουρτανιώτη – Αιδηψός.
Ο συνολικός αριθμός των ιαματικών πηγών στην Ελλάδα είναι πλέον 20, ενώ οι υπόλοιπες 18 είναι οι εξής: Λίμνη Βουλιαγμένης (Ν. Αττικής), Καμένων Βούρλων (Δήμος Αγ. Κωνσταντίνου-Μώλου), Κρηνίδες (Καβάλα), Λουτράκι-Πόζαρ (Αριδαία), Σουρωτή (Θεσσαλονίκη), Κάνιστρα (Κασσάνδρα-Χαλκιδικής), Καλλιθέα (Ρόδος), Λουτράκι-Περαχώρα (Κόρινθος), Θέρμη (Θεσσαλονίκη), Παρανέστι (Δράμα), Γιάλτρα Αιδηψού, Χανόπουλος (Άρτα), Ν.Απολλωνία (Βόλβη), Παπαϊωάννου (Αιδηψός), Τραιανούπολη (Έβρος), Θέρμαι Σύλλα στην Αιδηψό, Διαμάντη-Πεπόνα στην Αιδηψό και πρόσφατα η πηγή Αγ. Φωκά στην Κώ.

 

Ιαματικά Λουτρά Χανόπουλου

 

Στην περιοχή του Χανόπουλου, περίπου 6 χλμ. βόρεια της Άρτας, λειτουργούν σήμερα τα Ιαματικά Λουτρά Χανόπουλου. Από τις χημικές αναλύσεις, μάλιστα, φαίνεται ότι η ομώνυμη πηγή είναι υδροθειοχλωρονατριούχος γυψοπηγή και η κατηγορία αυτή των μεταλλικών πηγών είναι (ως προς τη σύνθεσή τους) μοναδική στην Ελλάδα.
Όμοιές της συναντάς μόνο στο εξωτερικό (συγκεκριμένα στο Nenndorf της Γερμανίας και το Haute Savoie στη Γαλλία). 
Η ανακαίνιση των χώρων, η προσθήκη υδρομασάζ αλλά και ο εκσυγχρονισμός των νιπτήρων αρχίζουν ήδη και καθιερώνουν την περιοχή σε έναν δημοφιλή προορισμό για όσους πάσχουν από προβλήματα των αρθρώσεων και των οστών, ρευματισμούς, παθήσεις του νευρικού και του κινητικού συστήματος, αλλά ακόμη και για όσους επιθυμούν ένα απλό αναζωογονητικό μπάνιο. Μάλιστα υπάρχουν και άνετα δωμάτια που μπορούν να σε φιλοξενήσουν.

Τηλέφωνα: 26810 85197 και 6972 070480

 

xanopoulo-piges-11-b

xanopoulo-piges-11-c