Επιμένουν να προκαλούν…

 

Δεν υπάρχει περίπτωση το ΠΑΣΟΚ Άρτας, να καταστεί ΣΕΒΑΣΤό απ’ τους πολίτες…

 

 

 

Του

ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

 

 

Το ΠΑΣΟΚ βυθίζεται και κοινωνικά και δημοσκοπικά και κάποιοι στην Άρτα, που εμείς γνωρίζουμε καλά, επιμένουν να παίζουν παιχνίδια, πάνω στο πολιτικό «πτώμα» του κόμματος, θεωρώντας ότι έτσι κάτι κάνουν κάτι σωστό ή μπορούν να κερδίσουν στην κοινωνία, μιας και οι στόχοι τους είναι γνωστοί.

Τα όσα μάθαμε τις προηγούμενες ημέρες, μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ στην Άρτα, είναι κωμικοτραγικά. Μάχη κυριολεκτικά. Πως θ’ αποκλειστεί ο ένας υποψήφιος και πως θα γίνει ρυθμιστής του κόμματος, που είναι τέταρτο και πάει ολοταχώς για πέμπτο, η εκλεκτή του απερχόμενου δημάρχου, νομίζοντας ότι με την ισχυρή εκλεκτή, μπορεί να χειραγωγηθεί η κοινωνία ή να ξαναπλασαριστούν τα πολλαπλώς φθαρμένα πρόσωπα, ως οι «σωτήρες» της κοινωνίας και να τους αποδεχτεί, το μεγάλο μέρος, όπως κάποιοι περίεργοι κόλακες τους διαμηνύουν.

«Αιχμή του δόρατος» ο γνωστός και μη εξαιρετέος Γέμος. Ο άνθρωπος που νομίζει, ότι πλέον μπορεί να κάνει τις δουλειές του Παπαλέξη και να απευθυνθεί στην κοινωνία. Την ίδια ώρα, που περνάει στην αγορά και τον βρίζουν ακόμη και οι επισκέπτες της πόλης, έχει την δυνατότητα να ξεγελάει κάποιους ρομαντικούς, που έχουν εναπομείνει στο ΠΑΣΟΚ, θεωρώντας πως αυτοί μ΄ έναν αριθμό που διαμορφώνουν, θα παίξουν ρόλο στην κοινωνία ή οι πολίτες θα τρέξουν να ΣΕΒΑΣΤούν τις προτροπές τους.

Την ώρα που γράφεται το σημείωμα αυτό, ετοιμάζεται το «κόλπο», για να εκλεγεί ο εκλεκτός τους γραμματέας και να μετατρέψουν τη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή, σε παράρτημα του μηχανισμού(!) του Παπαλέξη, λες και μετά, θα έχουν να περιμένουν κάτι. Για γέλια και για κλάματα.

Όμως μπορεί ο συλλογισμός να πάει κι ένα βήμα μπροστά:

-Μ’ όλα όσα συμβαίνουν και όσα καταγγέλλονται και θα καταγγέλλονται, υπάρχει περίπτωση και ο τελευταίος πιστός τους, να τους ακολουθήσει;

Αστείο και σαν σκέψη. Αυτό που μένει, είναι να τους αποδοκιμάσουν και οι τελευταίοι «πιστοί», για να μην πούμε να τους σιχαθούν. Όμως όλα έχουν την εξήγησή τους. Το λέει πολύ σωστά ο λαός μας. «Ο πνιγμένος απ’ τα μαλλιά του πιάνεται» και ακολουθεί το αρχαιότερο «ενός κακού μύρια έπονται».

Στην απαξίωση που έχουν περιέλθει ο Παπαλέξης και η παρέα του, θεωρούν ότι η σωτηρία τους, μπορεί να έρθει από ένα ΣΕΒΑΣΤό ΠΑΣΟΚ, το οποίο όμως, όπως όλα δείχνουν, δεν μπορεί να προκύψει. Αντίθετα και με τα καμώματα αυτά, χάνει ακόμη περισσότερο και όταν τους χρειαστεί, θα είναι ανίκανο να προσφέρει, έστω και το ελάχιστο.

Όμως αυτό που συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ, με την ενασχόληση του αποτυχημένου Παπαλέξη, το έχει περιγράψει, κατά τον καλύτερο τρόπο το 479 π.Χ., ο Κομφύκιος που έλεγε πως «ο ανώτερος άνθρωπος έχει απαιτήσεις από τον εαυτό του. Ο κατώτερος άνθρωπος από τους άλλους».