Έντονη αντιπαράθεση με Θεοδωρίδη…

 

ΑΡΓΥΡΗΣ: Στο όνομα της δικής του αντίληψης για την ανάπτυξη ο Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης αποφασίζει κι αυτό προσδιορίζει το μέλλον ολόκληρης περιοχής

 

 

 

«Με μια σύντομη διαδικασία ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ για λογαριασμό όλης της κοινωνίας της Θεσπρωτίας «γράφοντας στα παλαιά των υποδημάτων του» τις ομόφωνες αντίθετες αποφάσεις όλων των θεσμικών οργάνων και φορέων», τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο επικεφαλής του περιφερειακού συνδυασμού «ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ» Βαγγέλης Αργύρης, κάνοντας έτσι ευθεία επίθεση στον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηλία Θεοδωρίδη, με αφορμή το θέμα των περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την εγκατάσταση δεξαμενών πετρελαιοειδών στη Γωνία Θεσπρωτίας.

Ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης του κ. Αργύρη, είναι το ακόλουθο:

«Με έκπληξη διαβάσαμε το έγγραφο-εισήγηση με το οποίο μας γνωστοποιήθηκε, ότι ο Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, με μια σύντομη διαδικασία ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ για λογαριασμό όλης της κοινωνίας της Θεσπρωτίας «γράφοντας στα παλαιά των υποδημάτων του» τις ομόφωνες αντίθετες αποφάσεις όλων των θεσμικών οργάνων και φορέων, που έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στα λεγόμενα από επίσημα χείλη, έχουν έρθει πάμπολλες φορές αντιμέτωποι με άλλα να λέγονται τη μία μέρα και αυτά να ανατρέπονται άρδην εντός ολίγου χρόνου.

Στο όνομα της δικής του αντίληψης για την ανάπτυξη ο Γ. Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας αποφασίζει κι αυτό προσδιορίζει το μέλλον ολόκληρης περιοχής. Αν οι αποφάσεις δεν βασίζονται σε εμπεριστατωμένες μελέτες τότε μια άλλη «αντίληψη» θα αναιρέσει τις αποφάσεις και τότε αυτές καταντούν καταδικαστικές για τον τόπο.Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά η δυσάρεστη έκπληξη όλων μας είχε να κάνει με τον τρόπο που ο εκλεγμένος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ.Καχριμάνης – με επικίνδυνη ανευθυνότητα και προχειρότητα έφερε στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα – αγνοώντας τους θεσμοθετημένους φορείς, την τοπική κοινωνία και τις επιστημονικές απόψεις για την ανάπτυξη της Περιοχής, ομολόγησε ότι πιέστηκε «άνωθεν» για τη χωροθέτηση και στο τέλος οδήγησε την παράταξή του να απέχει απ΄ την ψηφοφορία του θέματος που ο ίδιος έφερε! Αυτή η τακτική δείχνει για μια ακόμη φορά ότι στα μεγάλα θέματα είναι «ελλιπέστατος» και «επικίνδυνος» για την Ήπειρο.

Σταθερή θέση της παράταξης «Ήπειρος Τόπος Να Ζεις» είναι ότι η εξαντλητική μελέτη αναζήτησης λύσεων και όχι η κάλυψη ειλημμένων αποφάσεων με μελέτες είναι ο αξιόπιστος τρόπος που πρέπει με ευλάβεια να ακολουθηθεί ώστε οι κοινωνίες να κατανοήσουν, να πεισθούν και τελικά να υποστηρίξουν τις όποιες αποφάσεις των οργάνων της πολιτείας που επηρεάζουν το περιβάλλον. Έργα που θα λειτουργήσουν αναπτυξιακά για την Ήπειρο, όπως το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, πρέπει να είναι μελετημένα και ολοκληρωμένα για να είναι αποτελεσματικά στο ρόλο που όλοι αναμένουμε. Ενώνουμε τη δύναμή μας με την κοινωνία και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί για την πρόταξη και υπεράσπιση του κοινού καλού. Η χώρα μας, η Ήπειρος, η Θεσπρωτία βιώνουν δύσκολη περίοδο. Ας σταθούμε ως εκφραστές των πολιτών μας, με σοβαρότητα, νομιμότητα και υπευθυνότητα. Αρκετά μας προστάτεψαν οι «προστάτες» μας. Ας μας αφήσουν να ορίσουμε τη μοίρα μας».