Αυτή θα είναι η συνέχεια…

 

Τις αποφάσεις για τα μεγάλα θέματα, θα τις λαμβάνουν η μειοψηφία και οι ανεξάρτητοι…

 

 

 

Του

ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

 

 

Έτσι όπως εξελίχτηκαν τα πράγματα στο Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας, με δεδομένες τις ευθύνες του δημάρχου Γ. Παπαλέξη και των συνεργατών του, για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν το Δήμο και τους δημότες, τις αποφάσεις θα τις λαμβάνει η μειοψηφία και οι πέντε ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, που όλοι προέρχονται απ’ τον συνδυασμό της πλειοψηφίας.

Το πρώτο δείγμα θετικό. Η απόφαση που έλαβε η επιτροπή των επικεφαλής των συνδυασμών της μειοψηφίας και των ανεξάρτητων, είναι σε ευθεία συμφωνία με την βούληση και την πρόταση των άμεσα ενδιαφερομένων. Εν προκειμένω με τους γονείς, καθηγητές και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Άρτας. Μια πρόταση που λύνει άμεσα και αποτελεσματικά, ένα πρόβλημα το οποίο ταλαιπωρούσε την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και το σύνολο της κοινής γνώμης.

Ο προβληματισμός τώρα αφορά την δημοτική αρχή:

-Θα θελήσει να λειτουργήσει υπέρ της θέλησης των ενδιαφερομένων και της πλειοψηφίας των πολιτών ή θα εφευρίσκει τερτίπια, για να μην υλοποιεί καμία απόφαση, για σημαντικά θέματα, που θ’ αποτελεί πρόταση της μειοψηφίας, η οποία πλέον είναι η πλειοψηφία;

Το λογικό και χρήσιμο για την δημοτική αρχή, είναι να λειτουργήσει με γνώμονα την άμεση υλοποίηση των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου κι ας προέρχονται οι αποφάσεις αυτές, από πρόταση των αντίπαλων συνδυασμών. Το πολιτικό όφελος της υλοποίησης της κάθε απόφασης, στην δημοτική αρχή μπορεί να πιστωθεί, αν προηγηθούν έξυπνοι χειρισμοί. Και το καλό αποτέλεσμα, θα αφορά όλη την πόλη, που και αυτό πρέπει να είναι το ζητούμενο και απ’ την δημοτική αρχή.

Όμως είναι πολλοί αυτοί που εκφράζουν τον φόβο, ότι η μεμψιμοιρία που χαρακτηρίζει τον δήμαρχο Γ. Παπαλέξη και τους συνεργάτες του, δεν θα τους επιτρέψει να λειτουργήσουν σ’ αυτή την κατεύθυνση.

Η συνέχεια ενδιαφέρουσα. Θα έχει να κριθεί για όσα δεν έκανε μέχρι σήμερα και για το πώς λειτούργησε αντίθετα με την βούληση των πολιτών, αλλά και επί πλέον, για τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται σήμερα, με την λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων.

Ο κίνδυνος είναι μεγάλος και πρέπει και ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του να τον αντιληφθούν. Όσο λαμβάνονται σωστές αποφάσεις απ’ το Δημοτικό Συμβούλιο, οι οποίες καλύπτουν την θέληση των πολιτών και η δημοτική αρχή δεν τις υλοποιεί, τότε η σκληρή κριτική των πολιτών, αυξάνεται με τους ρυθμούς της γεωμετρικής προόδου.

Αυτό είναι το δεδομένο και δεν απαιτείται πολύ μυαλό, για να το αντιληφθούν ο δήμαρχος Γ. Παπαλέξης και οι συνεργάτες του.