Σε Αγιά, Ανθούσα, Βάλτο Πάργας και Αμμουδιά ο Κ. Μπάρκας

 

Ζητείται το σωστό πάντρεμα της τουριστικής ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος

 

 

Ο Κώστας Μπάρκας με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ περιόδευσε στις περιοχές Αγιάς, Ανθούσας, Βάλτου, Πάργας και Αμμουδιάς , στα πλαίσια της πορείας προς το λαό και της ολόπλευρης στήριξής του, στις σημερινές δύσκολες συνθήκες μνημονιακής καταστροφής.

Στην αναλυτική συζήτηση που ακολούθησε με τους εργαζόμενους, τους αγρότες και τους συνταξιούχους αυτών των περιοχών, η εικόνα που αποκομίζεται απέχει έτη φωτος από την πλασματική εικόνα που πλασάρει η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της για τη “βελτίωση” της κατάστασης.

Επισημάνθηκε επίσης από αρκετούς ότι οι εργαζόμενοι στον τουρισμό δουλεύουν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες με πάρα πολλούς από αυτούς να δουλεύουν ανασφάλιστοι, ενώ συχνά καταστρατηγείται το ωράριό τους. Τέτοια θα είναι η “ανάπτυξη” που επαγγέλεται η κυβέρνηση; Επίσης πρόβλημα αποτελεί η ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων στις ακτές, και υπάρχει ένα γενικότερο θέμα με το δήμο για το καθεστώς εκμετάλλευσης της παραλίας, κάτι που θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο το επόμενο διάστημα.

Σ’ αυτές τις θαυμάσιες παράκτιες περιοχές της Ηπείρου, από τις ομορφότερες της χώρας μας, είναι εμφανής η απουσία μιας γενικότερης πολιτικής για το σωστό πάντρεμα της τουριστικής ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος σαν φυσικού δημόσιου αγαθού, πράγμα που πρέπει να μας απασχολήσει έντονα το επόμενο διάστημα στα πλαίσια της παραγωγικής ανασυγκρότησης που προτίθεται να προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αναλαμβάνοντας τη διακυβέρνηση της χώρας.