Επίσκεψη Στυλιανίδη στην Περιφέρεια Ηπείρου

 

«Η Ήπειρος αποτελεί πρότυπο συγκροτημένης και συντονισμένης λειτουργίας»

 

 

 

Επίσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου, πραγματοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, με αφορμή την επίσκεψή του στα Γιάννενα, για το τακτικό συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων.

«Για το Υπουργείο η Περιφέρεια Ηπείρου αποτελεί μια σημαντική προτεραιότητα για λόγους ιστορικούς και εθνικούς. 170 χλμ συνοριογραμμής, μια περιοχή με σημαντικό ιστορικό, πολιτιστικό πλούτο, μια περιοχή που συμβάλλει πρωτοποριακά σε πολλούς τομείς της εθνικής οικονομίας, όπως ο πρωτογενής τομέας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός, που έκανε δηλώσεις, για την σημασία της επίσκεψής του

Στις δηλώσεις του ανέφερε:

«Φεύγω ικανοποιημένος – και θα μεταφέρω και στην κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό, που επιδεικνύει έντονο ενδιαφέρον- διότι έχω διαπιστώσει ότι η Ήπειρος αποτελεί πρότυπο συγκροτημένης και συντονισμένης λειτουργίας, η οποία παράγει αποτελέσματα. Ενέργειες που γίνονται εδώ θα μπορούσαν να βρουν μιμητές και σε άλλες Περιφέρειες. Αποφασίσαμε να αναλάβουμε από κοινού πρωτοβουλίες σε μια σειρά από θέματα. Είμαστε σε μια συνεχή επαφή, συνεργασία και νομίζω ότι αυτό αποτυπώνεται στα αποτελέσματα που καταγράφονται στην περιοχή.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη, και τους συνεργάτες του, που όλοι πάνω στον τομέα ευθύνης τους έχουν επιδείξει αποτελεσματικότητα. Να πω πως για το Υπουργείο η Περιφέρεια Ηπείρου αποτελεί μια σημαντική προτεραιότητα για λόγους ιστορικούς και εθνικούς. 170 χλμ συνοριογραμμής, μια περιοχή με σημαντικό ιστορικό, πολιτιστικό πλούτο, μια περιοχή που συμβάλλει πρωτοποριακά σε πολλούς τομείς της εθνικής οικονομίας, όπως ο πρωτογενής τομέας. Φεύγω με ενισχυμένη την αυτοπεποίθηση και την αισιοδοξία από αυτή την ακριτική Περιφέρεια, δηλώνοντας για λογαριασμό του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας, πως οι πόρτες μας είναι ανοιχτές και ότι ανά πάσα στιγμή είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ότι απαιτείται σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση για να διευκολύνουμε το έργο της».

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης κ. Αλ. Καχριμάνης, ευχαρίστησε τον Υπουργό Εσωτερικών για τη σημερινή συζήτηση, για τα θέματα που αφορούν την Ήπειρο, καθώς και για την προ ημερών συνεργασία του με αντιπροσωπεία της ΕΝ.Π.Ε. (παρουσία και του Περιφερειάρχη Ηπείρου) για ζητήματα των αιρετών Περιφερειών.«Σας ευχαριστώ για τη συζήτηση που είχαμε σήμερα και γιατί εδώ και δέκα ημέρες σε αντιπροσωπεία της ΕΝ.Π.Ε., που ήμουν εκπρόσωπος, βοηθήσατε σε θέματα ουσίας για να προχωρήσουν μπροστά οι αιρετές Περιφέρειες. Νομίζω ότι μόνο με τη συνεργασία και τον ειλικρινή διάλογο μπορούμε να βοηθήσουμε την πατρίδα μας».