Γίνεται σπουδαία δουλειά στο ΚΠΕ Ζηρού

 

Επιβάλλει και περαιτέρω προσπάθεια, για την προβολή και αξιοποίηση του μοναδικού τοπίου..

 

 

 

 

Η τεράστια η επιτυχία, που σημείωσε η τοΣεμιναρίο με γενικό τίτλο «Λιμναία Οικοσυστήματα: Πηγές έμπνευσης για Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης», που διοργάνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ζηρού, είναι η αφορμή για το συμπέρασμα:

Είναι τεράστια η προσφορά του εν λόγω ΚΠΕ και στην ευαισθητοποίηση των μαθητών, που αυτή είναι η αποστολή του, αλλά ζωογόνος και η προσφορά του στην Φιλιππιάδα, που έχει ανάγκη, τέτοιων τονωτικών επισκέψεων σημαντικών ανθρώπων, που δίνουν το κάτι παραπάνω και είναι αυτό που απαιτεί και η εποχή.

Δεν είναι τυχαίο πράγμα, πέντε ή έξι φορές το χρόνο, να γίνονται διοργανώσεις με πανελλήνια εμβέλεια και πολλούς προσκεκλημένους, όπως είναι οι ειδικοί επιστήμονες που παίρνουν μέρος σε ενδιαφέροντα σεμινάρια. Είναι επίσης μεγάλος ο αριθμός των σχολείων, που και απ’ τα πιο μάκρυνα μέρη της πατρίδας μας, επισκέπτεται το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ζηρού, για το οποίο βοηθάει και το μοναδικό τοπίο, το οποίο έχει επιλεγεί για την λειτουργία του. Για την Λίμνη Ζηρού, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, μιας και δεν είναι μόνο σ’ όλη την Ελλάδα γνωστό, αλλά σ’ ολόκληρη την Ευρώπη και δεν είναι λίγοι αυτοί που το συγκρίνουν με τα πολυδιαφημισμένα τοπία άλλων χωρών.

Σωστή η επιλογή της λειτουργίας, του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο μοναδικό χώρο του Ζηρού, πολύ θετική και η ανταπόδοση των υποχρεώσεών του και στην περιοχή της Φιλιππιάδας, που το φιλοξενεί.

-Όμως πρέπει να μείνουμε εκεί;

-Ή μήπως με δεδομένη την αναγνώριση, θα πρέπει ο ενιαίος πλέον Δήμος Ζηρού, να δει την προοπτική του Ζηρού, με άλλο μάτι;

Η αισιοδοξία, για την επιτυχία του όποιου εγχειρήματος προκύψει για το μοναδικό τοπίο του Ζηρού, πρέπει να είναι δεδομένη, αλλά μένει να αναζητηθούν ιδέες και προτάσεις, οι οποίες μπορούν να δέσουν και με την λειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Και τέτοιες ιδέες υπάρχουν, αλλά και με ανοιχτό τον διάλογο, μπορούν να προκύψουν και να δώσουν το καλύτερο για την περιοχή.

Είναι νομίζουμε τώρα η κατάλληλη στιγμή, να ξανάρθει στην επικαιρότητα, το μέλλον του Ζηρού, το οποίο μπορεί να συνδυαστεί με παραγωγικό και χρήσιμο μέλλον για την ευρύτερη περιοχή.