Αυτός δεν έμαθε τίποτα;

 

Αλήθεια ο αξιότιμος κύριος γενικός, δεν έχει πληροφορηθεί τίποτα, για το πάρτι των κατατμήσεων έργων που γίνονται στο Δήμο Αρταίων;

 

 

 

Του

ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

 

 

Μεσ’ την καλή χαρά, τον είδαμε το γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηλία Θεοδωρίδη (επιλογή της ΔΗΜΑΡ, για να μην ξεχνιόμαστε, αλλά και πρώην ΠΑΣΟΚος και πάλι να μην ξεχνιόμαστε) να παρουσιάζει με τον απερχόμενο δήμαρχο Αρταίων Γ. Παπαλέξη (είναι και πρόεδρος της ΠΕΔ) τα μεγαλόπνοα σχέδια, για την ανάπτυξη της γεωργίας και στην περιοχή μας και άλλα πολλά και γενικά μπορεί να είναι ένα γεγονός η αγαστή συνεργασία, αλλά υπάρχουν και οι αστερίσκοι, όπως και πολλά θέματα που είναι σε εκκρεμότητα τα οποία θα έπρεπε να καθιστούν περισσότερο επιφυλακτικό τον κύριο γενικό. Κι αυτό γιατί είναι ο άνθρωπος, ο οποίος με κάθε ευκαιρία μιλάει για την διαφάνεια, έχει ταχθεί φανατικά κατά της μπαγαποντιάς των κατατμήσεων των έργων, την συνολική λειτουργία του δημοσίου και πολλά άλλα, που σημαίνει ότι όσα λέει, θα πρέπει να μεταφράζονται και σε πράξεις.

-Αλήθεια ο αξιότιμος κύριος γενικός, δεν έχει πληροφορηθεί τίποτα, για το πάρτι των κατατμήσεων έργων που γίνονται στο Δήμο Αρταίων; Δεν έχει πληροφορηθεί για την τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ο απερχόμενος δήμαρχος και συνεργαζόμενος σήμερα μαζί του, απέκρυψε απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για να πληρώσει παράνομα, έργο που είχε κατατμηθεί;

Αν δεν έμαθε τίποτα, τότε κακώς βρίσκεται στην θέση ευθύνης που βρίσκεται και του την έχουν εμπιστευτεί σημαντικοί άνθρωποι. Και ίσως θα έπρεπε να αποτελεί λόγο παραίτησης. Και το χειρότερο… Αν έμαθε και δεν προχώρησε καμία διαδικασία ελέγχου της κατάστασης, μιας και αυτή είναι η αποστολή του, τότε υπηρετεί κάποια σκοπιμότητα, η οποία και πάλι πρέπει να τον αναγκάσει σε παραίτηση, για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους.

Γιατί δεν μπορεί στο Δήμο Αρταίων, να συμβαίνουν «σημεία και τέρατα» και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, να κάνει πως δεν έμαθε ή δεν κατάλαβε τίποτα. Κι επί πλέον, ο γενικός κύριος Ηλίας Θεοδωρίδης, να χαριεντίζεται με τον απερχόμενο δήμαρχο Παπαλέξη, ο οποίος είναι η αιτία του κακού και θα έπρεπε με κάθε τρόπο, να βοηθήσει και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ώστε να σταματήσει αυτό το… πάρτι και να λειτουργήσει, εκ νέου ο Δήμος Αρταίων, με φόντο τη νομιμότητα.

Όταν όμως ο αξιότιμος κύριος γενικός, παρουσιάζει έναν αποτυχημένο δήμαρχο, ως βασικό συντελεστή, μιας νέας προσπάθειας, τότε το μόνο που καταφέρνει είναι να γεμίζει απαισιοδοξία, κάθε σκεπτόμενο πολίτη. Αυτό συμβαίνει αυτές τις ημέρες και με την διοργάνωση της ημερίδας για την ανάπτυξη της γεωργίας, όσο κι αν δεν το αντιλαμβάνεται ο αξιότιμος κύριος Θεοδωρίδης.