Το παραλήρημα ενός αποτυχημένου…

 

Και σε φιλική συνέντευξη, ο απερχόμενος Παπαλέξης, έδειξε την γύμνια του!

 

 

 

Του

ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

 

 

Όσοι δεν είδαν την συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «στιγμές» του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού ART TV, ο απερχόμενος δήμαρχος Παπαλέξης, έχασαν μια καλή ευκαιρία, να μην έχουν καμία αμφιβολία ότι ο άνθρωπος έχει αντιληφθεί τι τον περιμένει και πως από τώρα, επιχειρεί να δικαιολογήσει την… σφαλιάρα που του ετοιμάζουν οι πολίτες.

Χωρίς κανένα επιχείρημα, τα έβαλε με την αντιπολίτευση, η οποία λέει δεν κάνει προτάσεις και είπε το κορυφαίο: «Αν οι προτάσεις μου ψηφιζόταν στο Δημοτικό Συμβούλιο θα είχα πρόβλημα», είπε χωρίς να ντρέπεται. Το είπε βέβαια, σε συνέχεια της άποψής του, ότι απολογείται μόνο στην συνείδησή του και σ’ αυτές τις απολογίες, παίρνει καλό βαθμό απ’ την συνείδησή του. Μ’ άλλα λόγια «φέξε μου και γλίστρησα»!

Δεν του ετέθη στην συζήτηση αυτή η κατάλληλη ερώτηση:

-Δηλαδή τι να ψηφίσει η αντιπολίτευση; Ότι παράνομο υπάρχει και το φέρνει ως θέμα για να το νομιμοποιήσει; Ότι περίεργη πρόταση αφορά την πληρωμή έργων του αέρα;

Δεν ετέθη αυτή η ερώτηση και ο απερχόμενος συνέχισε το παραλήρημά του. Κατηγόρησε συλλήβδην όλη την αντιπολίτευση, με την οποία έχει πρόβλημα, γιατί έχει βγάλει πολλά άπλυτα στην φόρα και λέει πως δεν έχουν κατατεθεί προτάσεις. Εμείς τουλάχιστον απ’ το λίγο που παρακολουθούμε τα δημοτικά συμβούλια, έχουμε δει να κατατίθενται σημαντικές προτάσεις, τις οποίες ούτε που συζήτησε το δημοτικό συμβούλιο, μιας και τις επιλογές του απερχόμενου τις υλοποιεί άμεσα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θωμάς Τσιρογιάννης, ο οποίος από πολλούς έχει χαρακτηριστεί ως ο χειρότερος όλων των εποχών. Τέλος πάντων… Χαμένο παιχνίδι, άθλια η παράσταση…

 

Ο κόσμος δίπλα του!

 

Τα έλεγε στην… συνείδησή του, με την ελπίδα ότι θα την πείσει και να πειστεί και ο ίδιος στην συνέχεια… Δεν εξηγείται αλλιώς, πως για πολλή ώρα προσπαθούσε να πει πως ο χρόνος του είναι ελάχιστος, μιας και όταν βγει έξω, τον πιάνει και του καταθέτει προτάσεις. Ρε τον μπαγάσα! Που τα λέει αυτά; Εμείς και πολλοί άλλοι συμπολίτες μας, τον είδαμε να κάνει βόλτα στην Σκουφά, να είναι γεμάτη κόσμο και ο απλός πολίτης, με το που τον έβλεπε, έστρεφε κεφαλήν αντίθετα για να μην του πει, έστω και μια καλημέρα. Τα είδαμε αυτά τα περιστατικά, απόκριες, 25η Μαρτίου και πολλές άλλες ημέρες.

Όλοι είχαν να συζητούν για το αισθητήριο και την απλή επιλογή των πολιτών, να δείξουν κατά τον καλύτερο τρόπο, δημόσια στην πλατεία και την Σκουφά, ότι δεν του αξίζει ούτε και η καλημέρα του απλού πολίτη.

-Που τα λέει αυτά, για τον κόσμο που τον πλησιάζει; Δεν μπορούσε να αντιληφθεί ότι τον παρακολουθούσαν και πολίτες που έχουν δει τις σκηνές της πλατείας και τον χαρακτηρίζουν ακόμη χειρότερα;

Η απάντηση είναι απλή. «Ο πνιγμένος απ’ τα μαλλιά του πιάνεται»! Θέλει να πιστέψει και ο ίδιος, ότι εκτός του εσμού των καταραμένων, που συγκέντρωσε δίπλα του, υπάρχει κόσμος, που του μιλάει… Να μην γελάσουμε τώρα… Ας το αφήσουμε, ακολουθούν και πιο γαργαλιστικά.

Το βράδυ που πάει σπίτι του, είπε, μιλάει με την συνείδησή του! Τις τα λέει όλα… Δεν της κρύβει τίποτα… Αυτή (η συνείδηση του απερχόμενου, κάτι σαν μυθικό δηλαδή) αποσύρεται σε σύσκεψη και βγάζει την ετυμηγορία της. Τον δικαιώνει, για όσες μακακίες κάνει. Άντε, μ’ αυτά που λέει, να τον πάρει και η συνείδησή του (αν υπάρχει) στα σοβαρά!

 

Το έργο του

 

Το καλύτερο μέρος της συνέντευξης (τι συνέντευξη, μονόλογος ήταν) ήταν εκεί που πήγε ν’ αναλύσει το έργο του. Είπε και το κορυφαίο ανέκδοτο: «Θέλουμε να υλοποιήσουμε το όραμά μας είπε». Δεν του είπε η συνομιλήτρια: «Το άλλο με τον Τοτό, το ξέρεις».

Εκεί λοιπόν που πήγε να πει για το έργο του, είπε για το πόσο σημαντική πόλη είναι η Άρτα, που είχε την ατυχία να έχει αυτόν τον ανεπαρκή δήμαρχο. Και γιατί είναι σημαντική η Άρτα; Την απάντηση την έδωσε ο… ποιητής: «Γιατί την επέλεξαν να είναι πρωτεύουσα του Δεσποτάτου της Ηπείρου».

-Τι είπε ρε ο ποιητής;

Κι εκεί που με αγωνία περιμέναμε κι εμείς να πει για ένα έργο, που θα είναι στο πλαίσιο του οράματος (του ανέκδοτου δηλαδή), μας είπε ότι πρέπει να κάνει καμιά βόλτα στο παραποτάμιο, γιατί έχει παχύνει και πρέπει να χάσει κιλά και τον σταματούν οι πολίτες να του κάνουν προτάσεις για έργα, άρα δεν μπορεί να περπατήσει. Εμείς ακόμα δεν καταλάβαμε, από πότε το φτύσιμο, έχει βαφτιστεί πρόταση;

Κάπως έτσι έκλεισε το «παραλήρημα του αποτυχημένου», με την προσθήκη και άλλου ανέκδοτου: «Θέλει να μείνει δήμαρχος δυό θητείες. Αυτή που τελειώνει και άλλη μία»! Α… για το μετά μην ανησυχείτε… Είπε ο ίδιος ότι θα φύγει, αφήνοντας κι ένα παράθυρο ανοιχτό… Αν οι πολίτες πέσουν στα πόδια του και τον παρακαλέσουν, μπορεί να μείνει και μια τρίτη θητεία…

 

Πρόταση προς τον ART TV: Για να έχει τεράστια προσφορά στην διαμόρφωση γνώμης, απ’ τους πολίτες, καλό είναι να τον βγάζει μία ή δύο φορές την εβδομάδα, τον απερχόμενο Παπαλέξη. Σε εκπομπές σαν κι αυτή που είδαμε προχθές. Θα έχουμε και κατανάλωση τοπικών προϊόντων, στην συνέχεια. Θα τον πάρουν ο κόσμος με τις λεμονόκουπες!