Μάζεψε τον χωροφύλακα Χρήστο…

 

 

 

«Λαμπυριζούσης και σελαγιζούσης της σελήνης παρά λίμνην της Δοϊράνης εωράκαμεν τούς ληστάς. Κράζων δε «σταθήτε ρε πούστηδες, γαμώ το σταυρό σας» και απαντησάντων «κλάστε μας τ’ αρχίδια», απέδρασαν».

 

 

 

Του

ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

 

 

Αν νομίζει ο βουλευτής Χρήστος Γκόκας, ότι με τον χωροφύλακα που επέλεξε να τον φυλάει, θα κάνει πολιτική προκοπή, είναι αλάργα νυχτωμένος και σύντομα, πολύ σύντομα, θα βρεθεί στα πολιτικά αζήτητα. Όχι πως απέχει πολύ απ’ αυτή την κατάσταση τώρα, αλλά λέμε τώρα…

Το… λαγωνικό του βουλευτή λοιπόν, βγήκε στους δρόμους να αναζητήσει ποιος ευφάνταστος έκανε πλάκα και την περασμένη Παρασκευή τηλεφώνησε στην Αστυνομία για να πει πως υπάρχει βόμβα στο αυτοκίνητο ή το γραφείο του βουλευτή, η οποία μπορεί να εκραγεί. Η Αστυνομία έκανε την δουλειά της και πολύ νωρίς διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε λόγος να υπάρχει βόμβα στο αυτοκίνητο, ενός ασήμαντου βουλευτή και διαβεβαίωσε αυτόν και τους συνεργάτες του, ότι δεν υπάρχει κίνδυνος, άρα μπορούν να κινούνται άνετα και χωρίς προφυλάξεις… Αυτό δεν αποτελεί την είδηση, γιατί δεν μπορεί κανένας να πει ότι μπορεί να ελέγξει την φαντασία, όσων βλέπουν και την πλάκα του είδους, ως τρόπο διασκέδασης.

Η είδηση αρχίζει απ’ την ώρα που διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για φάρσα και ανέλαβε δράση ο χωροφύλακας του βουλευτή. Είδε εχθρούς παντού και άρχισε να βγαίνει προς τα έξω για να κατηγορεί δικαίους και αδίκους. Έβαλε σκοπό να αποδείξει ότι είναι λαγωνικό, για να παρέχει καλές υπηρεσίες στο αφεντικό του κι εκείνος με την σειρά του, δεν τον μάζεψε, για να διατηρήσει ότι μπορεί να έχει απομείνει απ’ την πολιτική του αξιοπρέπεια…

Μάλιστα υπερέβαλε εαυτόν, το λαγωνικό του βουλευτή και έδειξε με τα όσα έλεγε και λέει, μια παρέα της οποίας μέλος είναι και ο υπογράφων, λέγοντας περίεργα και ακραία πράγματα. Βεβαίως δεν υπάρχει λόγος να απαντήσει κανένας εξ ημών στον ανόητο χωροφύλακα, αλλά ο προβληματισμός αφορά τον ίδιο τον βουλευτή, που για όσα έλεγε μέχρι τώρα, άφηνε να εννοηθεί ότι ένα απ’ τα πολιτικά του προσόντα είναι και η σοβαρότητα. Και για ποια σοβαρότητα να μιλήσουμε, όταν δεν απαγορεύει στον χωροφύλακά του, να κάνει τον παράγοντα, που θα… εξιχνιάσει το μεγάλο… έγκλημα. Όταν αφήνει το… λαγωνικό να κατηγορεί δικαίους και αδίκους και ανθρώπους, που δεν είχαν και δεν έχουν καμία διάθεση, να ασχοληθούν με το αν υπάρχει ακόμη ακόμη, βουλευτής με το όνομα Χρήστος Γκόκας. Βεβαίως στόχος είναι ο υπογράφων, μιας και πολιτικά αντιπαρατίθεται με τον βουλευτή, αλλά και πάλι αναδεικνύεται η ανεπάρκεια του βουλευτή και όχι του χωροφύλακα. Αντί να απαντήσει πολιτικά, σε όσα η «Γ» του καταλογίζει, αφήνει να καλλιεργούνται ηλίθια, αλλά και επικίνδυνα, σενάρια.

Πάντως, για να ευθυμήσουμε και λίγο, η λειτουργία του χωροφύλακος του βουλευτή, προσωπικά μου θυμίζει εκείνη την φοβερή ιστορία του νοματάρχη αστυνομικού σταθμού, που όταν δεν έπιασε τους ληστές έγραψε την κορυφαία αστυνομική αναφορά όλων των εποχών, το μακρινό 1923 και έφτασε να γίνει μέχρι και εξώφυλλο εφημερίδας: «Λαμπυριζούσης και σελαγιζούσης της σελήνης παρά λίμνην της Δοϊράνης εωράκαμεν τούς ληστάς. Κράζων δε «σταθήτε ρε πούστηδες, γαμώ το σταυρό σας» και απαντησάντων «κλάστε μας τ’ αρχίδια», απέδρασαν».