Ν. Τσόμσκι: Η Γερμανία θέλει να υφαρπάξει ό,τι πολύτιμο έχει η Ελλάδα

 

Ζήτησε την δημιουργία κοινού μετώπου Ελλάδας, Ισπανίας, Πορτογαλίας και Ιταλίας

 

 

 

Την ανάγκη δημιουργίας κοινού μετώπου Ελλάδας, Ισπανίας, Πορτογαλίας και Ιταλίας προκειμένου «ο Νότος να βάλει ένα φρένο στις απάνθρωπες διεκδικήσεις του Βορρά», υπογράμμισε ο Αμερικανός φιλόσοφος Νόαμ Τσόμσκι σε ομιλία του στο Δουβλίνο, τονίζοντας πως στην παρούσα φάση δεν υπάρχει σοβαρή εναλλακτική για τη χώρα μας, πέρα από την παραμονή στο ευρώ.

Μιλώντας από το βήμα του φιλανθρωπικού ιδρύματος RDS με θέμα την κρίση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, ο γνωστός Αμερικανός φιλόσοφος υποστήριξε πως «απώτερος σκοπός των γερμανικών απαιτήσεων από την Αθήνα, στο πλαίσιο διαχείρισης της κρίσης χρέους, είναι η αρπαγή των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Ελλάδας».

Αυτό που προτείνει είναι η στήριξη της χώρας μας από τις Βρυξέλλες, κατά το παράδειγμα της Δυτικής Γερμανίας το 1953, όταν η Δύση αποφάσισε να τη βοηθήσει, τη στιγμή που κατέρρεε. Επίσης, προτείνει τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου Ελλάδας, Ισπανίας, Πορτογαλίας και Ιταλίας προκειμένου ο Νότος να βάλει ένα φρένο στις απάνθρωπες διεκδικήσεις του Βορρά.

Τονίζει μάλιστα πως είναι μοναδική ευκαιρία να γίνει αυτό, σήμερα που ο αντιγερμανισμός βρίσκεται σε έξαρση, γεγονός που αφήνει περιθώρια σοβαρών διεκδικήσεων.

«Υπάρχουν στοιχεία μέσα στη Γερμανία που θέλουν να αποκτήσουν οτιδήποτε πολύτιμο στην Ελλάδα», είπε στην ομιλία του ο καθηγητής σημειώνοντας πως οι Έλληνες πρέπει να αντισταθούν σε όλο αυτό που συμβαίνει, παρά τις συνθήκες οικονομικής σκλαβιάς και την ψυχολογική πίεση που της επιβάλλεται.

Ο Ν. Τσόμσκι αναφέρθηκε και στο ζήτημα της Χρυσής Αυγής, λέγοντας πως δε θα ήταν ορθή κίνηση να τεθεί το κόμμα εκτός νόμου, αλλά αντίθετα πρέπει να αποκηρυχθούν οι πολιτικές εκείνες που γέννησαν την ανάγκη των πολιτών να το ψηφίσουν.

Ανέφερε τέλος ότι είναι «σωστό» το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, για στήριξη της Ελλάδας από τις Βρυξέλλες, όπως έγινε με την Δυτική Γερμανία το 1953 ενώ άσκησε κριτική στον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και στην τρόικα, για τους χειρισμούς τους στην ευρωκρίση, λέγοντας πως είναι επόμενο να διαλυθεί ο κοινωνικός ιστός στις χώρες-μέλη με τις πολιτικές λιτότητας που ακολουθούνται και οι οποίες οδηγούν στην οικονομική και κοινωνική καταστροφή.