Απειλούνται οι Γυναικείοι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί

 

Ερώτηση της βουλευτού Όλγας Γεροβασίλη στους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών

 

 

 

«Ιδιαίτερα αυτή την εποχή, είναι χρέος μας να προστατέψουμε τους Γυναικείους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς που απειλούνται με εξαφάνιση», επεσήμανε σε ερώτησή της προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσφτσάρη και τον υπουργό οικονομικών κ. Στουρνάρα, η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με άλλους συναδέλφους της, έφεραν το θέμα στην Βουλή, επισημαίνοντας πως οι εν λόγω συνεταιρισμοί, απειλούνται με εξαφάνιση, εξ αιτίας και της κυβερνητικής πολιτικής.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν στην ερώτησή τους την ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης, ώστε να σταματήσουν να φορολογούνται τα έσοδα της εργασίας των γυναικών-μελών ως μη αγροτικό εισόδημα, γεγονός που έχει ως συνέπεια την απώλεια ενισχύσεων ή την μή ένταξη σε προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης.

Η Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε ότι στο νομό Άρτας και συγκεκριμένα στο Πέτα και στη Βίγλα, υπήρξαν γυναίκες που αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν μέσα από Γυναικείους Αγροτουριστικούς Συνεταιρισμούς για να συνεισφέρουν στο οικογενειακό εισόδημα. Αυτές οι γυναίκες συνέβαλλαν στην πρωτογενή παραγωγή με τη προώθηση των τοπικών προϊόντων και στήριξαν τον κοινωνικό ιστό της υπαίθρου, συμβάλλοντας στη συγκράτηση του πληθυσμού στις περιοχές τους. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ τόνισε πως ιδιαίτερα αυτή την εποχή, είναι χρέος μας να προστατέψουμε τους Γυναικείους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς που απειλούνται με εξαφάνιση, καθώς η διάλυσή τους θα σημάνει νέα επιπλέον αύξηση στην ανεργία της υπαίθρου.