«Στον αέρα» το ΒΥΖΑΝΤΙΟ

 

Ο Παπαλέξης αντιμετωπίζει και τον επιχειρηματία με μπακαλίστικη λογική

 

 

 

Η διαδικασία ενοικίασης και εκμετάλλευσης του δημοτικού καταστήματος ΒΥΖΑΝΤΙΟ, είναι «στον αέρα», σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, απ’ τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Νικολάου.

Κι αυτό την στιγμή που ο επιχειρηματίας που σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναλαμβάνει την εκμετάλλευσή του, ρίχνει πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, για να το ετοιμάσει για την λειτουργία του.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε, στην προ ημερησίας διάταξη συζήτηση, ο κ. Νικολάου, μεταξύ του Δήμου και του ενοικιαστή, δεν έχει υπογραφεί ακόμη η σύμβαση ενοικίασης, η οποία θα έδινε το δικαίωμα στον ενοικιαστή να προχωρήσει στην αξιοποίηση του ακινήτου. Επίσης δεν έχει καταβληθεί κανένα ενοίκιο, ούτε τα έξι ενοίκια ως προκαταβολή, όπως προέβλεπε η πρόταση που ο ενοικιαστής έκανε και αποδέχτηκε το δημοτικό συμβούλιο, για να προχωρήσει στην απόφαση.

Επίσης ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γ. Νικολάου, ανέφερε ότι εκκρεμεί η ένσταση κατά της απόφασης που κατέθεσε προς την περιφερειακή διοίκηση, ο έτερος ενδιαφερόμενος, που θεωρεί την απόφαση για ενοικίαση, παράνομη. Το λογικό, επεσήμανε ο κ. Νικολάου, είναι να τελεσιδικήσει η ένταση που κατέθεσε ο έτερος ενδιαφερόμενος και ακολούθως να προχωρήσει η διαδικασία κατασκευή της καφετέριας, που τώρα ετοιμάζει ο ενοικιαστής. Ο Γ. Νικολάου, αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο, να γίνει δεκτή η ένταση, οπότε ποιος θα πληρώσει την ζημιά. Θα την αναλάβει ο ενοικιαστής ή θα τα διεκδικήσει απ’ το Δήμο, ο οποίος του έδωσε το «πράσινο φως» για να προχωρήσει στην κατασκευή του καταστήματος.

Μπροστά στα όσα πολύ σοβαρά ανέφερε ο ανεξάρτητος δημοτικός Γ. Νικολάου, ο δήμαρχος Γ. Παπαλέξης αρκέστηκε να πει μόνο πως απ’ την 1η Απριλίου, ο ενοικιαστής θα πληρώνει ενοίκιο, χωρίς να δώσει άλλες εξηγήσεις, για το τι ακριβώς συμβαίνει. Προφανώς δεν είχε τι να απαντήσει, γιατί αν είχε γίνει σωστά η όλη διαδικασία απ’ την πλευρά των υπηρεσιών του Δήμου, θα έδινε τα στοιχεία και δεν θ’ άφηνε σε καμία περίπτωση, να πλανάται, έστω και η υποψία ότι κάτι δεν πάει καλά, όπως συμβαίνει τώρα. Θα κατέθετε τα στοιχεία και δεν θα μπορούσε να πει κανένας τίποτα.

Όμως τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Με την γνωστή επιπολαιότητα που τον διακρίνει, χειρίστηκε και αυτό το θέμα, ο απερχόμενος δήμαρχος Γ. Παπαλέξης. Και είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει τον ενοικιαστή σε περιπέτειες. Γιατί κανένας δεν μπορεί να προεξοφλήσει την απόφαση της επιτροπής που θα κρίνει τη νομιμότητα της απόφασης για ενοικίαση. Και αν, έστω η ελάχιστη πιθανότητα να ακυρωθεί η απόφαση, γίνει πράξη, τότε ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο; Ο ενοικιαστής, που έλαβε εντολή να μπει στο χώρο και να κάνει εργασίες ή ο Δήμος που έδωσε την συγκεκριμένη εντολή;

Μεγάλο το πρόβλημα που αναδεικνύεται, το μέγεθός του, φαίνεται πως μόνο ο απερχόμενος δήμαρχος Γ. Παπαλέξης, δεν μπορεί να το αντιληφθεί. Αν μπορούσε να το αντιληφθεί, έστω και υπ’ αυτές τις συνθήκες (της εκκρεμότητας της ένστασης) θα έκανε νομότυπα όλες τις διαδικασίες για την υπογραφή της σύμβασης ενοικίασης και δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα, αλλά ούτε και θέμα συζήτησης, σήμερα.