Τραγική η κατάσταση

 

Μόνο τα έργα του ΕΣΠΑ είναι σε εξέλιξη, δηλώνει ο δήμαρχος Ζηρού Δημήτρης Γιολδάσης

 

 

 

Του

ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

 

Μετά από πολύ καιρό, είχαμε την δυνατότητα να έχουμε μια συζήτηση με το δήμαρχο Ζηρού Δημήτρη Γιολδάση και είναι αλήθεια, πως τον είδαμε πολύ απογοητευμένο, απ’ την κατάσταση που έχει περιέλθει η τοπική αυτοδιοίκηση και την έλλειψη δυνατότητας των Δήμων, όλης της χώρας, να κάνουν ακόμη και τα αυτονόητα.
Ο Δημήτρης Γιολδάσης, είναι απ’ τους λίγους δημάρχους της περιφέρειάς μας, που έχει εν εξελίξει πολλά και σημαντικά έργα, τα οποία είχε φροντίσει να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ, αλλά όπως μας είπε το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ίδιος και ο Δήμος συνολικά, είναι ότι τα προβλήματα της καθημερινότητας, απ’ την λακκούβα στον δρόμο, μέχρι το δρόμο που οδηγεί στο χωράφι του κάθε αγρότη.
«Κάτι πρέπει να γίνει άμεσα», μας είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ζηρού Δημήτρης Γιολδάσης, ο οποίος είναι γνωστό ότι πάντα αποφεύγει τις εντυπώσεις και ότι λέει, το λέει με γνώση των συνεπειών του.
Και με την φράση του αυτή, ο δήμαρχος Ζηρού Δημήτρης Γιολδάσης, μεταφέρει το αίτημα όλης της ελληνικής κοινωνίας, που βλέπει, σε μια δύσκολη εποχή, όπου η αυτοδιοίκηση θα μπορούσε να παίξει καθοριστικό ρόλο, να κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.
Κατά τα λοιπά, ο ίδιος είναι καθημερινά κοντά στον πολίτη και αυτό σημαίνει σκληρή δουλειά, μιας και δεν πρέπει σ’ αυτή την φάση κανένας ν’ αδιαφορεί και για τον απλό πολίτη, η καθημερινότητα του οποίου είναι αφόρητη.