Η πολιτική φενάκη

 

Ούτε αίτηση εγγραφής μέλους στην ΔΗΜΑΡ υπήρξε ποτέ, ούτε ποτέ συμμετείχε σε καμιά διαδικασία της οργάνωσης, ούτε τίποτα άλλο

 

 

 

Του

ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

 

 

Για να γνωρίζουμε τι γίνεται και να μην δημιουργούνται εντυπώσεις, οι οποίες οδηγούν σε λάθος συμπεράσματα και στην τελική δημιουργούν την… αγιογραφία σε πολιτικά στελέχη (;) τα οποία μπορεί και να μην δικαιούνται.

Γράφει η είδηση, που έχει μεταδοθεί απ’ όλα τα sites της χώρας: «Στα εξ ων συνετέθη κινδυνεύει να διαλυθεί η ΔΗΜΑΡ, υπό την πίεση των σοβαρών πολιτικών καταγγελιών που κάνουν σε βάρος της ηγεσίας της, 20 πρώην στελέχη του κόμματός, τα οποία έγκαιρα έχουν αποχωρήσει από το κόμμα του Φώτη Κουβέλη». Μέχρι εδώ τα πράγματα μπορεί να οδηγούν σε κάποιο προβληματισμό και μη γνωρίζοντας πρόσωπα και καταστάσεις, να θεωρήσεις ότι ο Φώτης Κουβέλης υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίζει και σοβαρό πρόβλημα και τα πράγματα να είναι δύσκολα. Ακόμη και να σκεφτείς και την διάλυση, που επιθυμούν, τα είκοσι στελέχη.

Έρχεται η ώρα να δεις και τα ονόματα και να πιστοποιήσεις το σοβαρόν του πράγματος. Διαβάζουμε στο «epirusgate.blogspot.gr»: «Ανάμεσά τους βρίσκεται και μια Ηπειρώτισσα, η Αρτινή επιχειρηματίας και δημοτική σύμβουλος στο δήμο Καραϊσκάκη Άρτας, κα Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια».

Με βάση το συγκεκριμένο όνομα, μπορείς να υποψιαστείς και τους υπόλοιπους. Ας καταγραφεί λοιπόν η πορεία της κας Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια στην ΔΗΜΑΡ Άρτας. Στην παρατεταμένη προεκλογική περίοδο του Μαΐου και του Ιουνίου, βρέθηκε μερικές φορές στο τραπεζάκι που είχε στήσει στην πλατεία Κιλκίς, ο μπάρμπα Σπύρος. Επίσης παρακάθισε σε γεύμα, το μεσημέρι της Παρασκευής πριν τις εκλογές του Μαΐου, που την Άρτα επισκέφτηκε ως εκπρόσωπος της ηγεσίας του κόμματος ο Στέφανος Μπαγεώργος, που λίγες ημέρες μετά αποχώρησε απ’ την ΔΗΜΑΡ. Ούτε αίτηση εγγραφής μέλους στην ΔΗΜΑΡ υπήρξε ποτέ, ούτε ποτέ συμμετείχε σε καμιά διαδικασία της οργάνωσης, ούτε τίποτα άλλο. Αυτό μας βεβαιώνουν και οι υπεύθυνοι της οργάνωσης, που κάτι παραπάνω γνωρίζουν.

Η συνέχεια εξόχως ενδιαφέρουσα. Η κα Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια, εξελέγη αντιπρόσωπος στο τελευταίο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, απ’ την οργάνωση του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη και προφανώς σ’ αυτή την οργάνωση είναι ενταγμένη. Συμμετείχε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που πολύ απλά αυτό σημαίνει ότι η παραμονή της προεκλογικά, στο τραπεζάκι της ΔΗΜΑΡ στην πλατεία Κιλκίς, μπορεί να μην είναι και στοιχείο του βιογραφικού της.

Όμως με την επιλογή της να είναι στην λίστα, όσων προεξοφλούν την διάλυση της ΔΗΜΑΡ, δημιουργεί προς δυό πλευρές πολιτικό και ηθικό ζήτημα. Τις καταγράφουμε:

•Προς την πλευρά της ΔΗΜΑΡ. Για ένα σύντομο και ανεπαίσθητο πέρασμα στο τραπεζάκι, δεν μπορείς να μιλάς για το παρελθόν και το μέλλον ενός κόμματος, που σε αυτή την χρονική συγκυρία παίζει καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις.

•Προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί ένα κόμμα να σε τιμάει, εκλέγοντάς σε αντιπρόσωπο στο κορυφαίο όργανό του, το συνέδριο κι εσύ να θέλεις να παρεμβαίνεις στα εσωτερικά εντός άλλου κόμματος.

Δεν είναι προσωπικά τα ερωτήματα, προς την κα Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια, με την οποία δεν μας χωρίζει τίποτα. Είναι πρωτίστως πολιτικά και αφορούν κυρίως, στο πως εννοεί την συμμετοχή του, κάθε πολίτης σε κομματικές διαδικασίες και το πώς πολιτογραφείται, σ’ όλη την πορεία του. Όχι κατά περίπτωση…