Τι έγινε με το ΤΕΙ Ηπείρου

 

Ουσιαστική η παρέμβαση υψηλού πολιτικού παράγοντα, ο οποίος δεν πήρε την θέση της Άρτας ή άλλης πόλης, αλλά ζήτησε το αυτονόητο και αυτό που επιβάλει η λογική…

 

 

 

Του

ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

 

 

Η θετική έκβαση, της προσπάθειας για παραμονή στην Άρτα, του τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής, μπορεί προσωρινά να δίνει το δικαίωμα σε κάποιους πολιτικάντηδες να δηλώνουν ότι έκαναν προσπάθεια και έφεραν αποτέλεσμα, η αλήθεια όμως δεν είναι εκεί… Και φυσικά όσοι συμπολίτες μας, έχουν την υπομονή και την διάθεση και ασχοληθούν ουσιαστικά με το όλο θέμα, θα αντιληφθούν την πραγματικότητα.

Η εξέλιξη της παραμονής του τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής στην Άρτα, αντί της μεταφοράς του στο Ληξούρι, ήρθε από μόνη της, μιας και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αντελήφθη από μόνη της, το παράδοξον της απόφασης και την δική της επιλογή να «κατεβάσει τα παντελόνια» στους διάφορους Αρσένηδες και Κουρήδες, οι οποίοι χρησιμοποιώντας την όποια δύναμή τους, νόμισαν ότι μπορούν να κάνουν νόμο του κράτους τον δικό τους παραλογισμό…

Έγινε γνωστό το παρασκήνιο και σ’ εκείνη την κρίσιμη στιγμή, υπήρξε μια ουσιαστική παρέμβαση υψηλού πολιτικού παράγοντα, ο οποίος δεν πήρε την θέση της Άρτας ή άλλης πόλης, αλλά ζήτησε το αυτονόητο και αυτό που επιβάλει η λογική. Μοιάζει να είπε την μαγική λέξη «σοβαρευτείτε» προς τους παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας και τότε υπουργός και υφυπουργός, αναγκάστηκαν να αναδιπλωθούν και να προσπαθήσουν να περάσουν με εύσχημο τρόπο, το πώς την ανάγκην εποίησαν φιλοτιμία.

Μέχρι να γίνει αυτή η παρέμβαση, οι μόνες προσπάθειες είχαν γίνει απ’ τον βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Στύλιο, ο οποίος πηγαινοερχόταν στο Υπουργείο Παιδείας, αλλά δεν μπορούσε να λάβει από κανέναν, μια υπεύθυνη απάντηση για το τι θα γίνει. Δε λέμε, το τρέξιμο πολύ, αλλά αποτέλεσμα, μέχρι την οριακή στιγμή που προαναφέρουμε, δεν υπήρχε.

Σ’ ότι αφορά τους άλλους παράγοντες, τα έχουμε πει… Ο Χρήστος Γκόκας διαμηνύει την υπεύθυνη(!) στάση του, η Όλγα καταγγέλλει την τρικομματική κυβέρνηση και ο απερχόμενος Παπαλέξης, ετοίμαζε την ομιλία του για το… μνημόσυνο που έγινε την περασμένη Παρασκευή στην αίθουσα του ΣΚΟΥΦΑ.

Για να μην είμαστε υποχρεωμένοι, να ακούμε τους διάφορους πολιτικάντηδες, να μας μιλούν για τον «ιδρώτα που έχυσαν», μέχρι να πείσουν τον Αρβανιτόπουλο, ν’ αλλάξει την απόφασή του και να… ευνοήσει την Άρτα.

Αυτά δεν πρέπει να τα λένε, αλλά ως αμετανόητοι που είναι, επιμένουν να τα λένε.

Τι να κάνουμε όμως, η αλήθεια είναι αυτή, μπορεί να ενοχλεί, αλλά αυτή είναι.