Ήταν κι αυτοί στο… μνημόσυνο

 Τρεις παράγοντες όλοι κι όλοι, τίμησαν την πρόσκληση του απερχόμενου δημάρχου Παπαλέξη!

 

 

 

 

Κάτι σαν μνημόσυνο, έμοιαζε η προχθεσινή εκδήλωση απολογισμού της δημοτικής αρχής, μας έλεγε συμπολίτης μας, που την παρακολούθησε και είχε την άνεση παρατηρώντας πρόσωπα και πράγματα, να εξάγει χρήσιμα συμπεράσματα.

Σε τέτοιες σεμνές τελετές, πηγαίνουν και διάφοροι παράγοντες, οι οποίοι δίνουν ένα τόνο παραπάνω στο τελετουργικό της υπόθεσης. Και συνήθως υπάρχουν οι αναμνηστικές φωτογραφίες, για να έχει ο διοργανωτής να τις δείχνει, κάπως σα να απεικονίζει το μέγεθος της επιτυχίας…

Κι ενώ η Άρτα, είναι γεμάτη παράγοντες ή τουλάχιστον περίεργους τύπους που δηλώνουν παράγοντες, στο… μνημόσυνο της δημοτικής αρχής βρέθηκαν μόνο τρεις παράγοντες και φωτογραφήθηκαν με τον απερχόμενο δήμαρχο. Δείτε τους. Παύλος Μίχας περιφερειακός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας. Κώστας Φώτης περιφερειακός σύμβουλος. Και οι δυό της μειοψηφίας της περιφερειακής αρχής. Έχει την σημασία της, η παρατήρηση, για την επόμενη παρουσία. Και Γιώργος Στύλιος, βουλευτής της ΝΔ, ο οποίος εξ όσων μάθαμε έδωσε λίγο γκάζι παραπάνω στο αυτοκίνητό του, για να φτάσει και να τιμήσει με την παρουσία του, τον απολογισμό της ντροπής. (Όλα μαθαίνονται Γιώργο, δε μένει τίποτα κρυφό).

Αν κανείς παρατηρήσει την φωτογραφία με προσοχή πίσω θα δει, τον σύμβουλο του περιφερειάρχη και υποψήφιο για όποια θέση προκύψει Χρήστο Τσιρογιάννη, που είχε προφανώς λόγο να είναι εκεί. Και λίγο πιο δίπλα, τον διευθυντή της ΔΕΥΑ Βασίλη Κρανιώτη, που έδωσε το παρόν… Η παρουσία του Κρανιώτη βέβαια δεν είναι είδηση, μιας και ο άνθρωπος με τον δήμαρχο είναι… Δεν φταίει αυτός, που αυτοί αλλάζουν!

Η συνέχεια. Ο Παπαλέξης μπορεί να έχει αυτή την φωτογραφία και να παρουσιάζει, τους παραπάνω κυρίους, ως συνενόχους στο έγκλημα που συντελείται κατά της Άρτας και της ιστορίας της. Αυτοί οι κύριοι, τι θα έχουν να πουν, όταν απευθυνθούν στους πολίτες για να τους πουν ότι υπάρχουν και πρέπει να λάβουν κάποια ψήφο… Θα την θυμηθούν οι πάντες την φωτογραφία και τότε θα λένε «στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα»!