Τα πειραγμένα ρολόγια της ΔΕΗ!

 

 

Και η παρέμβαση του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας…

 

 

 

ΑΜΕΣΑ επικοινώνησε μαζί μας, την περασμένη Παρασκευή ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας Δημήτρης Χουλιάρας και μας είπε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος, δεν παρενέβη στην ΔΕΗ, για το μείζον θέμα που δημιουργήθηκε με τα πειραγμένα ρολόγια και την διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, σε όσους είχαν πειράξει τα ρολόγια. Μας είπε ότι ζήτησε να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι, για το τι είχε συμβεί, λες και δεν ήξεραν… Τέλος πάντων. Μας είπε ότι δεν εστάλη επιστολή, αλλά κατατέθηκε στον διευθυντή της ΔΕΗ ένα έγγραφο, που υπερασπιζόταν αυτό το αίτημα. Όμως δεν είναι έτσι. Υπάρχει το με αριθμό πρωτοκόλλου 251 έγγραφο του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας, το οποίο υπογράφεται απ’ τον γενικό γραμματέα του Συλλόγου Ιωάννη Λάμπρου και δεν κάνει τίποτα άλλο, απ’ το να υπερασπίζεται το «δίκαιο» όσων πείραξαν τα ρολόγια. Αναφέρει χαρακτηριστικά το συγκεκριμένο έγγραφο: «Ζητούμε να ανασταλεί άμεσα η εντολή διακοπής, ώστε να ενημερωθούν πρώτα από την ΔΕΗ οι συγκεκριμένοι καταναλωτές για τα προβλήματα που προέκυψαν στους ελέγχους».

Που σημαίνει ότι όσα μας είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δημήτρης Χουλιάρας δεν στέκουν, αλλά αυτό δεν είναι το μείζον θέμα. Το θέμα είναι ότι ένας θεσμικός φορέας, παρεμβαίνει υπέρ της κλοπής ηλεκτρικού ρεύματος και βάζει απέναντί του, όλους όσους ήταν σωστοί και πλήρωναν τις υποχρεώσεις τους, δημιουργώντας παράλληλα μείζον θέμα, σ’ ότι αφορά τον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων.

Αν δε κανένας λάβει υπ’ όψιν του, αυτό που συζητείται στα διάφορα στέκια, ότι δηλαδή μεταξύ αυτών που είχαν πειραγμένα ρολόγια, είναι και μέλη του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου, τότε το πράγμα, γίνεται πιο σύνθετο και μπορεί να επιβάλλει εξελίξεις στην λειτουργία του φορέα.