Το αλιευτικό καταφύγιο και οι κάθε λογής περιφερόμενοι… ειδικοί

 

Ο Κ. Μουτζούρης έβαλε τα πράγματα στην θέση τους και άφησε εκτεθειμένους «ειδικούς» και Παπαλέξη

 

 

 

 

Του

ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

 

Πήγε να γίνει ένα έργο της προκοπής στην Κορωνησία και το απέρριψαν οι κάθε λογής «ειδικοί», που αυτόν τον τρόπο βρήκαν να δείξουν ότι υπάρχουν και επί πλέον ότι έχουν ενδιαφέρον για τον τόπο και την ευρύτερη περιοχή…
Πήρε σβάρνα τα κανάλια, ο πρόεδρος της Κορωνησίας, για να προβάλλει το επιστημονικό αίτημα, ότι ο λιμενοβραχίονας, για να είναι αποτελεσματικός πρέπει να έχει κλήση είκοσι μοίρες ακόμη και άλλα τέτοια, που μόνο οι ειδικοί γνωρίζουν και για το λόγο αυτό μελετούν τέτοια έργα. Ακολούθησαν και κάποιοι ψαράδες, που μέσω του Συλλόγου του και με ανακοινώσεις που δημοσιεύτηκαν στον τοπικό τύπο, έκαναν κι αυτοί υποδείξεις δίκην ειδικού, αλλά κάποτε όλα τα καλαμπούρια τους είδους τελειώνουν… Κοντά σ’ αυτούς κι ο Παπαλέξης, που ήθελε κι αυτός αλλαγή της μελέτης, αν και δεν γνώριζε τι ακριβώς προτείνει και πως θα γίνει το έργο.
Ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς, αποφάσισε να βάλει τέλος στην παραφιλολογία, να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι σωστά, με την σκέψη και την αναγκαιότητα να προχωρήσει το έργο, χωρίς προβλήματα και εμπόδια, που δεν έχουν καμία αξία. Σε επικοινωνία που είχε με τον γενικό γραμματέα Λιμένων του ΥΕΝ Κ. Μουτζούρη, ο οποίος και με την ιδιότητα του πρώην πρύτανη του Μετσοβείου Πολυτεχνείου, είχε ασχοληθεί με το όλο θέμα, αποφάσισαν να γίνει μια σύσκεψη ειδικών και ενδιαφερομένων στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, όπου θα τεθούν οι προβληματισμοί και θα δοθούν απαντήσεις, ώστε το έργο να προχωρήσει.
Στην συνάντηση που έγινε στο γραφείο του γενικού γραμματέα Λιμένων Κ. Μουτζούρη, πήραν μέρος ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλη Ψαθάς, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κορωνησίας Κ. Κατσαντώνης, τρία μέλη του ΔΣ του Αλιευτικού Συλλόγου Άρτας, οι εκπρόσωποι της διαχειριστικής αρχής, ο μελετητής και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.
Εκεί ο πρώην πρύτανης και νυν γενικός γραμματέας, εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια το τι προβλέπει η μελέτη για το αλιευτικό καταφύγιο και γιατί το προβλέπει. Σε μια προσπάθεια που έκανε ο πρόεδρος της Κορωνησίας, να δείξει ότι γνωρίζει το θέμα και ζητάει αλλαγές, ο Κ. Μουτζούρης, απάντησε σε έντονο ύφος, για να σημειώσει ότι όσα λέγονται και προτείνονται, δεν έχουν καμία επιστημονική υποδομή και λέγονται μόνο και μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων.
Με τις απόψεις του Κ. Μουτζούρη, συμφώνησαν απόλυτα οι εκπρόσωποι του Αλιευτικού Συλλόγου Άρτας και δήλωσαν πως είχαν λάθος ενημέρωση και έτσι αναγκάστηκαν να εκφράσουν την διαφωνία τους και δημόσια.
Για κάποιες αλλαγές, που θα εκτιμηθεί αν πρέπει να γίνουν, υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της διαχειριστικής αρχής, ώστε να μην απαιτηθούν πρόσθετες γραφειοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες είναι και χρονοβόρες.
Με την συνάντηση αυτή, δόθηκαν οι απαντήσεις στις αιτιάσεις, όσων παρίσταναν τους ειδικούς, οπότε η απρόσκοπτη συνέχιση του έργου είναι δεδομένη. Και όπως είναι λογικό, το έργο έχει πολλά να προσφέρει στην περιοχή…