Παρασκευή 1 Μαρτίου στο ΠΡΕΣΤΙΖ της γέφυρας Άρτας

Ο Χρήστος Θηβαίος παρουσιάζει τις διαχρονικές του επιτυχίες

 

 

 

Ο Χρήστος Θηβαίος συναντά τους “MR HIGHWAY BAND” την Παρασκευή 1 Μαρτίου στο ΠΡΕΣΤΙΖ και ξεκινούν μαζί ένα πειραματικό ταξίδι, κινούμενοι σε εναλλακτικές μουσικές λεωφόρους.  Ο γνωστός σε όλους μας τραγουδοποιός με την καινούρια του παρέα, τους ταλαντούχους κι ανερχόμενους “MR HIGHWAY BAND”, παρουσιάζουν για πρώτη φορά μια παράσταση όπου τα αγαπημένα από όλους μας τραγούδια του σπουδαίου ερμηνευτή μπλέκονται αρμονικά και με πρωτότυπο τρόπο με country, blues και rock μελωδίες.
Ο Χρήστος Θηβαίος, ένας από τους πιο σημαντικούς και πετυχημένους δημιουργούς της ελληνικής μουσικής πραγματικότητας, σε μια περίοδο αναζητήσεων και πειραματισμών, δίνει βήμα σε μια μπάντα που αν και βρίσκεται στα πρώτα της μουσικά βήματα μετρά ήδη αρκετές διακρίσεις.
Οι διαχρονικές επιτυχίες του, παιγμένες με το ύφος των “MR HIGHWAY BAND’, τραγούδια απ’ την πρώτη δισκογραφική δουλειά του συγκροτήματος, “IS THAT MYSELF”, καθώς και ενδιαφέρουσες διασκευές  κλασικών  κομματιών της ξένης rock σκηνής, συνθέτουν ένα ιδιαίτερο παζλ.
Ο ίδιος μιλώντας στο «Culturenow.gr» για τις παραστάσεις του και απαντώντας στο ερώτημα «τι θα ακούσουν από το Χρήστο Θηβαίο», όσοι βρεθούν σ’ αυτές,  επισημαίνει: «Καταρχήν είναι ένας καινούργιος Χρήστος Θηβαίος σε συνεργασία με τους Mr. Highway Band. Θα ακούσετε όλα τα τραγούδια του Χρήστου Θηβαίου, δηλαδή τραγούδια τα οποία τόσα χρόνια δεν έχουν ακουστεί στις συναυλίες μου. Εκτός από τα πολύ γνωστά, που ακούγονται σε κάθε συναυλία φυσικά, θα ακούσετε και τραγούδια δικά μου που δεν έχω παίξει τόσο καιρό. Αυτό έχει να κάνει με δυο πλευρές. Από τη μια θα υπάρχει αυτός ο ήχος, ο unplugged που λέμε και ο ήχος από τους Συνήθεις Υπόπτους, τον οποίο πραγματικά τίμησαν και με αξιοπρέπεια και μεγάλο ταλέντο έπαιξαν οι Mr. Highway Band. Επίσης, θα υπάρχει και η πλευρά του Χρήστου Θηβαίου, η οποία όσον αφορά στο μπλουζ, στη ροκ, ενισχύεται πολύ από αυτό το σχήμα, που βρίσκεται στο είδος του. Να σημειώσουμε όμως κάτι πολύ σημαντικό. Οι Mr. Highway Band δεν είναι η μπάντα μου. Είμαστε όλοι μαζί ένα συγκρότημα και αυτό προσδίδει τη μεγάλη διαφορά. Εντάχθηκα στο συγκρότημα, όπως και εκείνοι αποδέχθηκαν και έκαναν δικά τους τα δικά μου τραγούδια. Τραγουδώ και εγώ δικά τους τραγούδια, όπως και εκείνοι τραγουδούν δικά μου. Είμαστε μια ομάδα».

 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑI

 

Ο Χρήστος Θηβαίος (γενν. Αθήνα, 7 Ιανουαρίου 1963) είναι Έλληνας τραγουδιστής και συνθέτης.  Έγινε γνωστός με το συγκρότημα Συνήθεις Ύποπτοι, το οποίο δημιούργησε το 1994 με τον Αλέκο Βασιλάτο και τον Τάσο Λώλη. Οι Συνήθεις Ύποπτοι διαλύθηκαν το 2000 και ο Θηβαίος συνέχισε σόλο καριέρα.
Ο Χρήστος Θηβαίος σπούδασε φιλοσοφική στη Μπολόνια με καθηγητή τον Umberto Eco και δούλεψε σαν μουσικός με παραδοσιακά Ιταλικά σχήματα και παραδοσιακά σχήματα Εβραϊκής μουσικής (σεφαραδίτικα, ασκεναζίτικα).
Το 1994 σχηματίζει τους Συνήθεις Ύποπτους μαζί με τον Αλέκο Βασιλάτο και τον Τάσο Λώλη. Ο Χρήστος Θηβαίος είναι ο τραγουδοποιός και ο τραγουδιστής του σχήματος. Η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά κυκλοφορεί το 1996 από τη Λύρα με τίτλο «Μέρες αδέσποτες». Τον χειμώνα του 1997-1998 εμφανίζεται στη σκηνή της «Ιεράς Οδού» με τον Γιώργο Νταλάρα, την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τον Γιώργο Ανδρέου και τον Μάριο Φραγκούλη. Από αυτή τη συνεργασία προκύπτει το CD single «Ζωντανή ηχογράφηση στην Ιερά Οδό» που κυκλοφορεί την άνοιξη του 1998.