Το ΠΑΣΟΚ στο πλευρό των βορειοηπειρωτών

 

Εκπρόσωποι σωματείων συναντήθηκαν με στελέχη του Κινήματος

 

 

 

Συνάντηση με εκπροσώπους περισσοτέρων από πενήντα σωματείων Βορειοηπειρωτών που διαμένουν στη χώρα μας, πραγματοποιήθηκε, σήμερα, με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει ξεκινήσει από το Κίνημα με όλες τις κοινωνικές τάξεις και ομάδες προκειμένου να καταγραφούν τα προβλήματα, να αναζητηθούν και να προωθηθούν οι ενδεδειγμένες λύσεις.
Στη συνάντηση που έλαβε χώρα στο Κοινοβούλιο, συμμετείχαν ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Γ. Μανιάτης, ο Βουλευτής Επικρατείας, Πύρρος Δήμας, καθώς επίσης ο Βουλευτής μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Στην προσφώνησή του ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Γ. Μανιάτης, σημείωσε πως τόσο ο Πρόεδρος του Κινήματος, Ευ. Βενιζέλος, όσο και σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα, θα εξαντλήσουν κάθε προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ομογενείς απ΄ τη Βόρειο Ήπειρο με σεβασμό και πλήρη επίγνωση όπως είπε, στην δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας.
«Θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας, πάνω από κόμματα για να βρούμε δρόμο επίλυσης στα προβλήματα που σας απασχολούν», επισήμανε ο κ. Μανιάτης εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα πως «στην προσπάθεια αυτή θα συμπαραταχθούν το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της χώρας με ενδεχόμενη εξαίρεση -όπως σημείωσε- ορισμένων».
Τόσο ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας όσο και οι Βουλευτές, κύριοι Οδ. Κωνσταντινόπουλος και Π. Δήμας, επανέλαβαν την απόφαση του Κινήματος «με ανοιχτή καρδιά και αυτιά», όπως χαρακτηριστικά είπαν, να προσεγγίσουν τα ζητήματα που απασχολούν εδώ και χρόνια τους Βορειοηπειρώτες και ενημέρωσαν για πρωτοβουλίες που έχουν ήδη αναλάβει.
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στην ανάγκη επίλυσης του μεγάλου προβλήματος της ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής κάλυψης όσων διαμένουν στη χώρα, θέμα το οποίο έχει τεθεί ήδη εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και στο αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.