«Θα χασομερήσει η επανάσταση, η νεολαία έχει πέσει όλη πάνω στα κινητά»

 

Ο Πανούσης σχολιάζει

την επικαιρότητα και μιλά

για την περιπέτεια με την υγεία του

 

 

 

Συγκαταλέγεται στους καλλιτέχνες εκείνους που σπάνια δίνουν συνεντεύξεις. Όσα αφουγκράζεται και όσα βιώνει τα καυτηριάζει από τη σκηνή.
Έπειτα από σχεδόν ένα χρόνο απουσίας, ο Τζίμης Πανούσης επιστρέφει και πάλι στη νυχτερινή ζωή της Αθήνας, ύστερα από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπώρησε.
«Έβγαλα μια τεράστια πέτρα από το νεφρό. Πολύ επίπονη η όλη διαδικασία. Από την Δευτέρα και αν όλα πάνε καλά και οι γιατροί μου δώσουν το ΟΚ, ξεκινάω πρόβες», λέει ο αγαπητός τραγουδιστής και κωμικός στη «Real Life». Ο Τζίμης Πανούσης έχει προγραμματίσει περιορισμένες εμφανίσεις στο «Τρόικα Club» στην οδό Πειραιώς.
Χαρακτηρίζει τους Έλληνες «δουλόφρονες» και λέει χαρακτηριστικά: «όπως λέει ο Καστοριάδης, από το 400 π.Χ είμαστε δουλοπάροικοι, ραγιάδες. Δεν είμαστε πολίτες, δεν έχουμε συνείδηση. Δεν έχουμε ζήσει καμία επανάσταση. Πολύ σωστά βλέπουμε το κράτος ως κάτι κακό, είναι κακό έτσι όπως είναι. Από την άλλη όμως, δεν κάνουμε κάτι να αντιπαραταχθούμε».
Μπορεί η επανάσταση να αργεί, αλλά ο ίδιος είναι αισιόδοξος. «Θα χασομερήσει λίγο η επανάσταση, Πρέπει να κινητοποιηθεί λίγο η νεολαία που έχει πέσει όλη επάνω στα κινητά… Όσο μικραίνουν τα κινητά μικραίνουν και οι αντιστάσεις της νεολαίας. Η μόνη ελπίδα είναι να αναδυθεί το γυναικείο κίνημα, εμείς δεν μπορούμε πια, κουραστήκαμε».
Όσον αφορά την δεδομένη πολιτική κατάσταση, ο Τζιμάκος είναι ξεκάθαρος: «Είναι καιρός να πάρουμε τα βουνά και όχι να περιμένουμε βραβεία από τη Eurovision. Γιατί, δυστυχώς, δεν έχουμε δημοκρατία. Δημοκρατία σημαίνει ισονομία, Ισονομία μεταξύ πολιτικών και πολιτών. Εδώ δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Είδατε εσείς καμία ισονομία;», λέει, καυτηριάζοντας το ρόλο των πολιτικών.
Την ίδια στιγμή δηλώνει ότι θεωρεί τον Αντώνη Σαμαρά, χειρότερο από τον Γιώργο Παπανδρέου. «Έχει κάνει τρομερές γκάφες, έχει κάνει το αλβανικό έπος Νο2, έχει ανοίξει τα σύνορα και ήρθαν εδώ όλοι οι φυλακισμένοι της Αλβανίας».