Επίθεση των ΜΑΤ στον βουλευτή Κώστα Μπάρκα

 

Η τρικομματική κυβέρνηση επιλέγει την αστυνομική βία απέναντι στους εργαζομένους

 

 

 

 

Tην επίθεση των ανδρών των ΜΑΤ στην οδό Σταδίου, δέχθηκε ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Κώστας Μπάρκας, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης εργαζομένων στο Υπουργείο Εργασίας.
Μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν κατάληψη στο γραφείο του Υπουργού, κ. Βρούτση και στη συνέχεια η Αστυνομία, κατόπιν εντολής, αποφάσισε να καταστείλει με τη βία την κινητοποίηση, χρησιμοποιώντας τα ΜΑΤ. Έγιναν συμπλοκές και επεισόδια (3 τραυματίες), τόσο μέσα, όσο και έξω από το Υπουργείο, με την Αστυνομία να κάνει χρήση χημικών και να προσαγάγει περίπου 40 μέλη του ΠΑΜΕ.
Στην οδό Σταδίου βρέθηκαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές του κόμματος, κκ. Καραγιαννίδης και Μπάρκας, οι οποίοι συμπαραστέκονταν στους εργαζομένους στα πεντάμηνα προγράμματα. Παρά το γεγονός ότι έδειξαν την βουλευτική τους ταυτότητα και τόνισαν πως ήθελαν να μιλήσουν με τον επικεφαλής της δύναμης, δέχθηκαν την επίθεση των ΜΑΤ, οι οποίοι τους χτύπησαν, όπως και τους εργαζομένους που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν.
Το www.atpreveza.gr επικοινώνησε με τον βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Κώστα Μπάρκα, ο οποίος προπηλακίστηκε το μεσημέρι από τις αστυνομικές δυνάμεις έξω από το Υπουργείο Εργασίας. Αρκετά αναστατωμένος, ο κ. Μπάρκας δήλωσε: «Βρισκόμουν μαζί με τον συνάδελφο βουλευτή Χρήστο Καραγιαννίδη, μαζί με τους εργαζομένους στα πεντάμηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. Δείξαμε την βουλευτική μας ταυτότητα, δηλώσαμε την ιδιότητά μας, αλλά δεχθήκαμε επίθεση και προπηλακισμό. Πρόκειται για ακραία επίδειξη κυβερνητικής καταστολής. Η τρικομματική κυβέρνηση επιλέγει την αστυνομική βία απέναντι στους εργαζομένους, σε βουλευτές, την Αριστερά και το εργατικό κίνημα. Είναι απαράδεκτα όσα έγιναν και φυσικά θα πρέπει να απελευθερωθούν άμεσα και τα μέλη του ΠΑΜΕ που συνελήφθησαν».
Ο βουλευτής Πρέβεζας, μας παρέπεμψε επίσης στην σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, η οποία αναφέρει: «Καταγγέλλουμε το νέο όργιο κυβερνητικής καταστολής σήμερα στο κέντρο της Αθήνας με τη χρήση βίας, χημικών και προσαγωγών από τις αστυνομικές δυνάμεις σε βάρος συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αλλά και εργαζομένων στα πεντάμηνα του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Ο κυβερνητικός αυταρχικός κατήφορος της τρικομματικής κυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) έφτασε σε τέτοιο σημείο, ώστε να ασκηθεί αστυνομική βία και σε βάρος παριστάμενων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μπάρκα Κώστα βουλευτή Πρέβεζας και Καραγιαννίδη Χρήστου βουλευτή Δράμας, παρότι δήλωσαν την ιδιότητά τους, και του μέλους του τμήματος εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μάρκου Μπασιούκα. Είναι φανερό πλέον ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η Αριστερά και το εργατικό κίνημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ζητά την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και καλεί το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα με ενωτικούς, μαζικούς και μαχητικούς αγώνες να βάλει ένα τέλος όχι μόνο στις αυταρχικές αντιδημοκρατικές πρακτικές της κυβέρνησης αλλά και στις μνημονιακές πολιτικής και στην κυβέρνηση που τις εφαρμόζει».

Πηγή: atpreveza.gr

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/KYYdE5zdE6w” frameborder=”0″ allowfullscreen ]