Το μέλλον του Νοσοκομείου…

 

Τώρα

χρειάζονται

οι παρεμβάσεις,

γιατί δεν πάει άλλο!

 

 

 

Του

ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

 

 

Πολύ σοβαρή πρέπει να ήταν η συζήτηση που είχαν την Κυριακή το πρωί στο ΚΡΟΝΟΣ, ο διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Λάμπρος, ο διευθυντής της Μαιευτικής Κλινικής Βασίλης Μητσέλος και ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Στύλιος. Μάλλον πρέπει να συζητούσαν το μέλλον του Νοσοκομείου Άρτας, όπου ο εκ ΠΑΣΟΚ ορμώμενος (της συγκυβέρνησης βέβαια) Γιώργος Λάμπρος παραμένει στην θέση του, ενώ ο γιατρός Βασίλης Μητσέλος διαδίδει, με κάθε ευκαιρία, ότι του προτάθηκε να είναι αυτός διοικητής. Όμως για να είναι παρέα, μπορεί να έχουν άλλη πρόταση. Την οποία, μάλλον, εκλήθη να ακούσει ο (περισσότερο) κυβερνητικός βουλευτής Γιώργος Στύλιος.

Δεν ξέρουμε τι είπαν… Και δεν μπορούμε να ξέρουμε… Εκείνο που ξέρουμε, είναι ότι το Νοσοκομείο της Άρτας, απ’ το καλύτερο της χώρας που ήταν και αυτό ως γεγονός δεν το αμφισβητούσε κανένας, έχει καταντήσει το χειρότερο. Άρα κάτι πρέπει να γίνει και να γίνει άμεσα.

Θα αντιτείνουν οι συνήθως δικαιολογούμενοι, ότι τα πράγματα έφτασαν εκεί και η εικόνα είναι αυτή που είναι, γιατί η γενικότερη οικονομική κατάσταση επέβαλλε περικοπές, οπότε κάποιες δραστηριότητες, δεν είναι δυνατόν να προκύψουν.

Αυτή η άποψη (και δικαιολογία ταυτόχρονα) μπορεί να στέκει ως ένα σημείο… Γιατί η άσκηση διοίκησης, ώστε τα στοιχειώδη να λειτουργούν, δεν είναι μόνο θέμα χρημάτων, αλλά είναι και θέμα ικανοτήτων, αυτού που ασκεί διοίκηση.

Δεν είναι θέμα χρημάτων, να λειτουργήσουν σωστά κάποια τμήματα, τα οποία τώρα δεν λειτουργούν… Είναι θέμα ικανότητας της διοίκησης. Όπως και πολλά άλλα, τα οποία παραμένουν ως προβλήματα και κανένας δεν κάνει κάτι να λυθεί κάποιο εξ αυτών.

Τις μόνες παρεμβάσεις, σε σχέση με την προοπτική του Νοσοκομείου, που είδαμε, είναι αυτές τω βουλευτών Στύλιου και Γκόκα, που έκαναν ερωτήσεις για επί μέρους θέματα, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι η διαδικασία της κατάθεσης ερωτήσεων, δεν λύνει προβλήματα… Μόνο εντυπώσεις δημιουργεί.

Το ζητούμενο είναι να προκύψει στο Νοσοκομείο της Άρτας, μια ικανή διοίκηση, η οποία απ’ την αρχή θα δείξει, ότι μπορεί να μαζέψει την κατάσταση, να συνεννοηθεί με τους πάντες και να κάνει τα αυτονόητα ή καλύτερα να κάνει όσα δεν απαιτούν χρήματα αυτή την εποχή και δεν λύνονται ως προβλήματα όμως.

Η καθυστέρηση ορισμού νέων διοικήσεων στα Νοσοκομεία είναι ένα πρόβλημα για όλα τα Νοσοκομεία και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Ο ορισμός όμως νέας διοίκησης στο Νοσοκομείο Άρτας, πρέπει να θεωρηθεί ως μια επείγουσα διαδικασία και αυτό πρέπει να το αντιληφτούν οι πάντες. Όσο δεν το αντιλαμβάνονται προσφέρουν αρνητικές υπηρεσίες στην δημόσια υγεία.